Bancherii austrieci fac afaceri profitabile în România. BCR vrea să dea acţionarilor dividende de aproape 200 milioane de euro

Data publicare: Vineri, 01 Aprilie, 2022 Total: 764 accesari

Bancherii austrieci fac afaceri profitabile în România. BCR vrea să dea acţionarilor dividende de aproape 200 milioane de euro

BCR a raportat pentru 2021 la nivel individual un profit net de aproape 1,38 miliarde de lei din care cea mai mare parte, adică 70%, ar urma să ajungă la acţionari ca dividende.

 

Concret banca românească cu capital austriac, controlată de grupul Erste, ar vrea să dea acţionarilor dividende brute de 964,5 milioane de lei (193 milioane de euro), potrivit Ziarului Financiar.

 

Comparativ, BCR are cheltuieli de personal (salarii, beneficii, abonamente medicale, traininguri) de 162 mil. euro şi 5.342 de angajaţi, la nivel de grup, potrivit informaţiilor transmise de bancă pentru ZF.

 

Într-o scrisoare trimisă în martie, BNR a cerut prudenţă în distribuirea dividendelor şi o analiză de impact ce trebuie trimisă de BCR până în 15 aprilie.

 

Aprobarea distribuirii profitului aferent anului 2021 va fi discutată de acţionarii BCR într-o reuniune AGA programată spre finalul lunii aprilie.

 

”Propunem ca plata dividendelor să fie realizată cel mai târziu la sfârşitul lunii iunie 2022. În cazul în care apar elemente noi care pot conduce la necesitatea de a reveni privind propunerea de distribuire dividende vom informa în timp util forurile competente în vederea modificării deciziei iniţiale”, se menţionează într-un document al BCR.

 

Sursa:produsinardeal.ro