Premiera filmului „Mame paralele“ și o comedie, pe marele ecran de la „Arta“

Data publicare: Joi, 31 Martie, 2022 Total: 645 accesari

Premiera filmului „Mame paralele“ și o comedie, pe marele ecran de la „Arta“

Lungmetrajul Mame paralele/Madres paralelas, scris şi regizat de Pedro Almodóvar, cu Penélope Cruz, Milena Smit, Israel Elejalde, Aitana Sánchez-Gijón, Rossy de Palma şi Julieta Serrano în distribuţie, va avea premiera în cinematografele din România, inclusiv la Cinematograful „Arta“ din Arad, în 1 aprilie, distribuit de Independența Film. 

 

Prezentat în premieră internațională în deschiderea Festivalului de Film de la Veneția 2021, „Mame paralele“ i-a adus lui Penelope Cruz prestigiosul Coppa Volpi pentru cea mai bună actriță și o nominalizare la Oscar 2022.

 

La cinematograful „Arta“ din Arad, filmul va putea fi vizionat vineri, 1 aprilie 2022, de la ora 19.00.

 

Catalogat de publicația britanică The Guardian drept o experiență emoțională intensă, Mame paralele vorbește despre familie, strămoşi, maternitate imperfectă, memorie și adevăr istoric.

 

Janis (Penélope Cruz) și Ana (Milena Smit), două femei singure, care au rămas gravide accidental, se întâlnesc pe coridorul spitalului în care urmează să nască. Janis, o femeie la vârsta a doua, nu regretă și se simte împlinită.

 

Ana, în schimb, adolescentă, este speriată și traumatizată. Puținele cuvinte pe care cele două femei le schimbă de-a lungul orelor de așteptare creează între ele o legătură strânsă, pe care destinul o va complica, iar viețile lor se vor schimba iremediabil.

 

A doua proiecție de la „Arta“ va avea loc sâmbătă, 2 aprilie 2022, tot de la ora 19.00, când spectatorii sunt invitați la comedia „Le discours/Discursul“ (r.Laurent Tirard).

 

Prizonier la o cină de familie ce pare să nu se mai termine, Adrien aşteaptă. Aşteaptă ca iubita lui, Sonia, să-i răspundă în sfârşit la mesaje şi să pună capăt „pauzei” de relaţie care deja împlineşte o lună. Şi iată că Ludo, dobitocul care în curând îi va deveni cumnat, îi cere lui Adrien să ţină un „mic” discurs la nuntă! Dar dacă acest discurs este cel mai bun lucru care i s-a întâmplat vreodată?

 

Intrarea la ambele proiecții va fi liberă.

 

Proiecțiile sunt organizate de Primăria Municipiului Arad și Centrul Municipal de Cultură Arad.

 

Proiecțiile de filme la cinematograful „Arta“ au fost reluate, în 25 martie 2022, după mai bine de un an în care activitatea a fost întreruptă din cauza pandemiei.