Luni începe simularea BAC 2022 cu proba scrisă la Limba și literatura română. Condițiile de examen

Data publicare: Vineri, 25 Martie, 2022 Total: 758 accesari

Luni începe simularea BAC 2022 cu proba scrisă la Limba și literatura română. Condițiile de examen

Elevii de clasele a XII-a și a XIII-a vor susține luni, 28 martie 2022, proba scrisă a simulării la Limba și literatura română.

 

Probele din cadrul simulării naționale încep la ora 9:00, moment in care, în fiecare sală, se deschid plicurile sigilate care conțin subiectul multiplicat. Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8:30, după cum se arată în procedura privind organizarea și desfășurarea simulărilor naționale.

 

Repartizarea elevilor pe săli se realizează astfel încât aceștia să fie așezați câte unul în bancă, în ordine alfabetică, pe fiecare clasă, astfel încât obiectiv colectivele de elevi să nu fie amestecate, prevede procedura.

 

Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise pentru fiecare din probele simulării examenului național de Bacalaureat este de trei ore, începând din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.

 

Proba obligatorie a profilului are loc pe 29 martie, în timp ce pe 30 martie este programată proba la alegere a profilului și a specializării. În data de 31 martie este simularea la limba și literatura maternă.

 

Rezultatele obținute la simulările naționale nu sunt afișate și nu sunt făcute publice, conform procedurii.

 

În procedură se mai arată că „rezultatele obținute de elevi la simulările naționale sunt comunicate acestora și analizate la nivelul fiecărei clase, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării măsurilor adecvate pentru îmbunătățirea performanțelor școlare ale elevilor”.

 

La solicitarea scrisă a elevului sau a părintelui/ tutorelui, notele obținute la simulările naționale pot fi trecute în catalog.

 

Fiecare unitate de învățământ analizează rezultatele la simulările naționale pentru elevii pe care îi școlarizează și elaborează un raport pe care îl transmite inspectoratului școlar. Raportul include un plan de acțiune care cuprinde măsurile de remediere în cazul în care acest fapt se impune”, conform procedurii amintite. 

 

Sursa:edupedu.ro