VARTA caută teren pe lângă Arad pentru deschiderea unei fabrici de baterii de 1 miliard de euro

Data publicare: Marti, 22 Martie, 2022 Total: 2187 accesari

VARTA caută teren pe lângă Arad pentru deschiderea unei fabrici de baterii de 1 miliard de euro

Compania germană VARTA, care ia în considerare deschiderea unei fabrici de baterii pentru mașini electrice în România, caută un teren de 100 de hectare lângă Arad.

 

Investiția strategică s-ar ridica la un miliard de euro, însă deocamdată nemții doar se interesează ce ar însemna să facă la noi cea mai nouă fabrică de baterii - ce teren ar găsi și unde, dar și cum s-ar înțelege cu statul.

 

Până acum, VARTA s-ar fi orientat către zona oraşului Arad, aproape de granița de vest a țării, potrivit surselor Economedia.

 

Germanii au deja la Brașov o fabrică de baterii de mici dimensiuni, pentru aparate auditive, însă noua fabrică ar urma să fie mult mai mare și să producă cele mai noi baterii VARTA pentru mașini electrice.

 

O delegație a grupului german a venit la începutul lunii martie în România, pentru a discuta cu reprezentații Guvernului, însă o decizie finală nu a fost încă luată.

 

Cea mai recentă investiție făcută de VARTA a fost în extinderea fabricii din Nördlingen, anul trecut, care acum are 60.000 de metri pătrați.

 

VARTA are o istorie de 135 de ani, 4.000 de angajați în toată lumea, iar în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial a fabricat baterii pentru submarinele germane.

 

Sursa:spotmedia.ro

Foto:depositphotos.com