Lumea a luat-o razna. Șase morţi și mai mulți răniți în Belgia, după ce o mașină a intrat cu viteză în mulțimea strânsă la un carnaval

Data publicare: Duminica, 20 Martie, 2022 Total: 1297 accesari

Lumea a luat-o razna. Șase morţi și mai mulți răniți în Belgia, după ce o mașină a intrat cu viteză în mulțimea strânsă la un carnaval

Șase persoane au fost ucise şi 26 sunt rănite după ce un autovehicul a intrat duminică, 20 martie, în participanţii la un carnaval în localitatea belgiană Strépy-Bracquegnies, în sudul ţării, la primele ore ale dimineţii, potrivit unui nou bilanţ al autorităţilor, transmite AFP.

 

Bilanţul iniţial era de patru decedaţi, 12 persoane rănite grave şi în jur de 20 cu răni uşoare.

 

"În stadiul actual al anchetei, ştim că un vehicul a intrat într-un grup (..) şi deplângem şase decese, 26 de răniţi, dintre care zece persoane ale căror vieţi sunt în pericol", a declarat într-o conferinţă de presă Damien Verheyen, procuror adjunct la Mons.

 

"În maşină se aflau două persoane, originare din La Louviere, născute în 1988, respectiv 1990, şi care au fost reţinute", a adăugat el, precizând că pista teroristă este exclusă deocamdată, mai scrie sursa citată de Agerpres.

 

Accidentul s-a produs în jurul orei locale 05.00 (04.00 GMT). 

 

Potrivit unui comunicat al primăriei, un grup de circa o sută de persoane plecase din sala Omnisports şi se îndrepta spre centrul localităţii, când un autovehicul a intrat în mulţime.

 

Sursa:digi24.ro

Foto cu caracter ilustrativ