Răsturnare de situație. Școala poate să decidă, prin consiliul de administrație, cursuri online pentru elevii care nu pot participa fizic, anunță Radu Szekely, consilierul ministrului Educației

Data publicare: Sambata, 19 Martie, 2022 Total: 765 accesari

Răsturnare de situație. Școala poate să decidă, prin consiliul de administrație, cursuri online pentru elevii care nu pot participa fizic, anunță Radu Szekely, consilierul ministrului Educației

Școlile pot să desfășoare cursuri online pentru elevii care nu pot participa fizic la ore, după cum a declarat, vineri, 18 martie, consilierul ministrului Educației, Radu Szekely, la Antena 3.

 

Întrebat de situația fetiței ce a fost lovită de un polițist pe trecerea de pietoni și nu poate merge fizic la școală, acesta a spus că „școala poate să decidă, prin Consiliul de administrație, că îi permite acelei eleve să participe în sistem online” și „fetița nu trebuie să meargă la școală, este o înțelegere greșită”.

 

De precizat este că Radu Szekely a declarat în urmă cu două zile pentru Edupedu.ro că „noi nu avem baza legală ca să putem spune că această fată poate urma cursuri online, pentru că legea spune clar că frecventarea orelor trebuie să fie fizică”. Tot atunci, acesta a mai menționat că fata poate participa la orele online doar dacă „în clasa ei sunt deja copii care au boli cronice și fac ore online”: „În starea de alertă și de urgență s-au făcut modificări pentru că situația o impunea. Fata poate urma școala online doar dacă în clasa ei sunt deja copii care au boli cronice și fac ore online, așa s-ar putea și ea alătura lor. Noi nu putem cere școlii să o lase doar pe ea să facă ore online, pentru că legea nu permite acest lucru.”

 

Ieri, consilierul ministrului Educației a avut o schimbare de poziție și a susținut că „din păcate, noi avem o gândire normativă în stat, care spune că dacă nu ni se permite ceva, este interzis”.

 

În declarațiile sale, Szekely dă vina pe școli, pentru că nu îți asumă răspunderea de a lua decizii: „Cred că există o obișnuință ca pentru fiecare caz în parte să întrebăm ministrul Educației cum să facem. Într-o societate în care toată lumea dorește ca școlile să fie autonome, nu mi se pare corect ca pentru fiecare decizie punctuală, referitoare la un copil (…)”.

 

La câteva secunde distanță, el menționează că se lucrează la niște modificări, astfel încât școlile să își asume „această responsabilitate”: „Lucrăm acum la niște modificări, se discută niște modificări ale Regulamentului de ordine și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar prin care să permitem școlilor să-și asume această responsabilitate.”

 

Sursa:edupedu.ro

Foto:Ambasada Finlandei în România