Presiunea mediilor mari face victime în rândul elevilor de gimnaziu. Un elev s-a aruncat de la etaj în timpul pauzei, după ce a luat 4 la biologie

Data publicare: Sambata, 19 Martie, 2022 Total: 988 accesari

Presiunea mediilor mari face victime în rândul elevilor de gimnaziu. Un elev s-a aruncat de la etaj în timpul pauzei, după ce a luat 4 la biologie

După cum se știe media notelor din gimnaziu contează în procent de 20% la nota finală de la evaluarea națională a absolvenților de clasa a 8-a.

 

Elevii claselor V – VIII trec printr-un stres continuu pentru a putea obține note mari, nu numai la materiile de examen, ci și la alte materii mai mult sau mai puțin importante.

 

Vina este nu numai a diriguitorilor învățământului românesc, care mențin o metodologie de studiu învechită și stufoasă, dar și a anumitor dascăli care se cred zei pe materia lor și le pretind elevilor să știe tot.

 

Din păcate, din ce în ce mai mulți copii sucombă, intră în depresie sau chiar recurg la gesturi extreme.

 

Ultimul caz de acest gen s-a petrecut recent la Craiova.

 

Astfel, un băiat de 13 ani, elev în clasa a VIII-a, la Şcoala Traian, a decis să recurgă la un gest extrem datorită unei note mici luate la biologie.

 

Anterior, elevul ameninţase că vrea să moară pentru că „nu mai suporta presiunea de la şcoală".

 

Totul s-a întâmplat vineri după-amiază, 18 martie, la Şcoala Traian, din Craiova. Elevul trebuia sa prezinte la ora de biologie un referat, dar nu-l făcuse. În timpul orei, a luat lucrarea unui alt coleg, a şters numele acestuia şi l-a trecut pe al său. Profesoara şi-a dat imediat seama şi i-a pus nota 4.  

 

După oră, elevul i-a trimis profesoarei de biologie un mesaj în care i-a „mulţumit pentru că i-a dat o lecţie de viaţa”.

 

A aşteptat ca toţi colegii să plece din clasă pentru că următoarea oră era de informatică şi se ţinea într-o altă sală de curs, iar când a rămas singur în clasă, elevul a urcat pe fereastră si s-a aruncat in gol de la etajul 1. Profesorii au sunat imediat la 112.

 

Poliţiştii s-au deplasat de urgenţă la faţa locului, minorul fiind preluat de o ambulanţă şi transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă, cercetările fiind continuate pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care a avut loc evenimentul“, se arată într-un comunicat de presă.

 

Conform conducerii şcolii, părinţii îşi duseseră copilul la psiholog de câteva luni: „Avea mari probleme. Spunea că vrea să moară pentru că nu mai suporta presiunea de la şcoală, că el nu poate să înveţe atât, îi era teamă de examenul de capacitate care se apropie… Colegii au sesizat şi i-au atenţionat pe profesori. Părinţii au fost şi ei avertizaţi şi l-au dus la psiholog. Făcea terapie, tratament. Nu ne vine să credem ce s-a întâmplat”, au declarat mai mulţi profesori de la Şcoala Traian din Craiova.

 

Elevul este internat, în acest moment, la Spitalul de urgenţă din Craiova, a suferit multiple fracturi, are un traumatism cranian sever, însă medicii sunt încrezători că va avea o evoluţie bună. Va urma, însă, o perioadă lungă de recuperare.

 

Sursa:adevarul.ro

Foto cu caracter ilustrativ:emaramures.ro