Sărbătoare la Moscova, infern în Ucraina. Concert cu peste 100.000 de oameni la Moscova pentru a sărbători 8 ani de la anexarea Crimeei

Data publicare: Vineri, 18 Martie, 2022 Total: 1165 accesari

Sărbătoare la Moscova, infern în Ucraina. Concert cu peste 100.000 de oameni la Moscova pentru a sărbători 8 ani de la anexarea Crimeei

O sută de mii de persoane s-au adunat la Moscova, vineri, 18 martie, pentru a sărbători anexarea Crimeei de către Rusia, scrie Financial Times (FT), relatează News.ro. La eveniment participă inclusiv Vladimir Putin.

 

Stadionul Lujniki din Moscova este ”plin ochi”, potrivit corespondentului ziarului britanic de afaceri în capitala rusă.

 

Angajaţi de la stat au fost aduşi cu autobuzul pe stadion, potriv it FT. Un clip video în care steaguri ucrainene sunt aruncate pe jos a fost proiectat la stadion.

 

Guvernul rus anunţa la 18 martie 2014, în urma unui referendum, la 16 martie 2014, că ”republica Crimeea” şi oraşul Sevastopol deveneau membre ale Federaţiei ruse. La 24 februarie, Vladimir Putin a lansat invadarea Ucrainei, unde poartă un război sângeros.

 

Preşedintele rus a justificat invadarea Ucrainei vorbind din nou despre conflictul din Donbas. "A fost cu adevărat genocid. Oprirea genocidului a fost singurul obiectiv al operaţiunii speciale", a spus Putin.

 

Între timp este a 23-a zi a invaziei rusești în Ucraina, iar sirenele continuă să răsune constant în orașele ucrainene bombardate aproape fără încetare de invadatori - țintite sunt, din nou, regiunile Rivne, Volin, Liov, Ternopil și Ivano-Frankivsk.

 

Rușii au început bombardamentele și în vestul Ucrainei, lovind, vineri, orașul Liov, aflat la aproximativ 70 de kilometri de granița poloneză.

 

Sursa:stiripesurse.ro
foto:observatornews.ro