Gest extrem la un post tv controlat de Putin. O editoare a postului Pervîi Kanal din Rusia a intrat în direct cu o pancartă pe care scria: „Nu războiului. Nu credeți în propagandă. Aici sunteți mințiți”

Data publicare: Marti, 15 Martie, 2022 Total: 1497 accesari

Gest extrem la un post tv controlat de Putin. O editoare a postului Pervîi Kanal din Rusia a intrat în direct cu o pancartă pe care scria: „Nu războiului. Nu credeți în propagandă. Aici sunteți mințiți”

Jurnalista postului tv Pervîi Kanal (Canal 1) din Rusia, Marina Ovsiannikova, a intrat în studio în timpul buletinului de știri, purtând o pancartă pe care scria „Nu Războiului. Nu credeți în propagandă, Aici sunteți mințiți”.

 

Filmarea de câteva secunde a devenit virală. 

 

Marina Ovsiannikova, care este editor la postul TV, a fost reținută și condusă la secția de poliție pentru declarații.

 

Înainte de gestul său curajos, jurnalista a înregistrat un mesaj video în care mărturisește că îi este rușine că în ultimii ani s-a ocupat de propaganda Kremlinului.

 

Ceea ce se întâmplă acum în Ucraina este o crimă, Rusia fiind țara agresoare, iar această agresiune este pe conștiința unui singur om. Acest om este Vladimir Putin. Tatăl meu este ucrainean, iar mama mea este rusoaică, iar ei niciodată nu au fost dușmani.

 

Această bijuterie de pe gâtul meu este un simbol al faptului că Rusia trebuie să oprească imediat acest război fratricid. Popoarele noastre frățești încă se vor putea împăca.

 

Din păcate, în ultimii ani, am lucrat la Canal 1 (postul public - n.r.) și m-am ocupat de propaganda Kremlinului și mie, acum, îmi este foarte rușine pentru acest lucru. Mi-e rușine pentru că am permis să se spună minciuni pe ecranul televizorului. Mi-e rușine pentru că am permis ca rușii să fie zombificati.

 

Am tăcut în 2014, când toate acestea abia începeau. Nu am ieșit la mitinguri când Kremlinul l-a otrăvit pe Navalnîi și am urmărit acest regim anti-uman fără a schița nimic și acum toată lumea ne-a întors spatele. Și încă 10 generații de acum încolo nu se vor putea spăla de rușinea acestui război fratricid”, a spus Marina Ovsiannikova în mesaj, potrivit Digi24.

 

Sursa:republica.ro