Trei pensionari au vrut să mănânce pește...dar jandarmii le-au tăiat pofta. Au fost prinși la braconaj piscicol pe râul Mureș

Data publicare: Luni, 14 Martie, 2022 Total: 857 accesari

Trei pensionari au vrut să mănânce pește...dar jandarmii le-au tăiat pofta. Au fost prinși la braconaj piscicol pe râul Mureș

Sâmbătă după-amiază, 12 martie, în jurul orei 14.30, un echipaj de Jandarmerie a depistat în flagrant trei bărbați din Arad, cu vârste cuprinse între 63 și 65 de ani, care pescuiau ilegal prin metoda greblare, folosind bețe de pescuit echipate cu triple și plumbi de dimensiuni mari, și ,,gafe,, folosite pentru ridicarea peștilor.  

 

Bărbații au fost depistați pescuind pe malul râului Mureș, în dreptul localității Cicir, județul Arad. Aceștia și-au recunoscut fapta spunând că doar prin această metodă pot captura o anumită specie de pește, respectiv crap chinezesc.

 

În urma verificărilor efectuate, jandarmii au descoperit în portbagajul unui autoturism cu care aceștia s-au deplasat, un pește din specia crap chinezesc în lungime de aproximativ 85 de cm, care era încă în viață. A fost eliberat imediat în mediul natural.

 

Având în vedere că activitatea celor trei bărbați constituie infracțiune, conform prevederilor OUG nr. 23 din 2008, privind pescuitul și acvacultura, jandarmii au întocmit actele necesare începerii urmăririi penale.

 

Totodată, bărbații au fost sancționați contravențional cu amenzi în valoare de 600 de lei fiecare pentru că au pescuit într-un perimetru declarat ,,zonă de protecție”, fiindu-le aplicată și măsura complementară de suspendare a dreptului de a pescui pentru o perioadă de 90 de zile.

 

Ustensilele de pescuit au fost ridicate în vederea confiscării și împreună cu actele de sesizare, au fost înaintate organelor de Poliție in vederea continuării cercetărilor.