A murit omul cu inimă de porc

Data publicare: Sambata, 12 Martie, 2022 Total: 1350 accesari

A murit omul cu inimă de porc

Americanul căruia i-a fost transplant o inimă de porc a murit la 2 luni de la realizarea intervenției, anunță presa americană.

 

Operația de transplant a avut loc la începutul lui ianuarie anul acesta la un spital din Baltimore, Maryland. Pacientul David Bennett avea 57 de ani.

 

Medicii nu au dat o cauză exactă a morții, spunând doar că starea lui a început să se deterioreze cu câteva zile mai devreme.

 

După operația din 7 ianuarie, fiul lui Bennett a declarat pentru Associated Press că tatăl său știa că nu există nicio garanție că transplantul va funcționa. Încercările anterioare de astfel de transplanturi — sau xenotransplant — au eșuat în mare parte deoarece corpurile pacienților au respins rapid organul animal. De data aceasta, chirurgii din Maryland au folosit o inimă dintr-un porc modificat genetic.

 

Oamenii de știință au modificat animalul pentru a elimina genele de porc care declanșează respingerea hiper-rapidă și pentru a adăuga gene umane ca să ajute organismul să accepte organul. La început, inima de porc funcționa, iar periodic spitalul din Maryland a emis actualizări care arătau că Bennett părea să se însănătoșească încet.

 

„Suntem devastați de pierderea dlui. Bennett. S-a dovedit a fi un pacient curajos și nobil care a luptat până la capăt”, a declarat doctorul Bartley Griffith, care a efectuat operația la spitalul din Baltimore, într-un comunicat.

 

Medicii nu au dezvăluit cauza exactă a morții lui Bennett. Respingerea, infecția și alte complicații sunt riscuri pentru primitorii de transplant. Dar din experiența lui Bennett, „am dobândit informații neprețuite, înțelegând că inima de porc modificată genetic poate funcționa bine în corpul uman, în timp ce sistemul imunitar este suprimat în mod adecvat”, a spus dr. Muhammad Mohiuddin, director științific al universității din Maryland. program de transplant uman.

 

Sursa:cotidianul.ro

Foto:Facebook.com