7,5 lei/km tariful maximal la călătoria cu taxi în Arad și reducerea mașinilor în regim de taxi la 700

Data publicare: Vineri, 11 Martie, 2022 Total: 821 accesari

7,5 lei/km tariful maximal la călătoria cu taxi în Arad și reducerea mașinilor în regim de taxi la 700

Conform unui proiect de hotărâre de CLM, numărul maxim de autorizaţii care se eliberează pentru transport persoane în regim de taxi în municipiul Arad, va fi de 700, în loc de 800 în prezent.

 

Până se va ajunge la acest număr, reducerea autorizaţiilor se va realiza astfel:

 

- în cazul renunţării benevole a posesorului autorizaţiei taxi ca urmare a întreruperii activităţii; - în caz de deces a posesorului autorizaţiei taxi, persoană fizică;

 

- în caz de faliment persoană juridică;

 

- în cazul nerespectării prevederilor legale care sunt sancţionate cu retragerea autorizaţiei de transport sau a autorizaţiei taxi.

 

De asemenea se va modifica tariful de distanță maximal fundamentat conform legislației în vigoare la 7,5 lei/km.

 

Numărul minim de taxiuri necesare în trafic este de 500 pe timp de zi şi 200 pe timp de noapte, se arată în același proiect de hotărâre.

 

Decizia finală rămâne însă în mâinile Consilierilor Locali Municipali, care pot să accepte sau nu aceste modificări, în momentul în care proiectul este supus la vot într-o următoare ședință.

 

Am cerut acest lucru pentru că din 2010 nu s-a mai făcut tarif maximal și nu mai puteam pune acum tarif de noapte, care e un fel de spor de noapte, pentru că eram limitați la 3,5 lei per km, care poate fi conform legii maxim 50% din tariful din oraș. Cred că vom pune 4 lei pe noapte și 4,5 lei exterior, dar încă nu putem face acest lucru pentru că avem acel tarif maximal de 3,5 lei. Dar eu voi milita să nu ridicăm acum tariful, căci nu e acum momentul, vom merge tot cu 3,5 lei, dar vom putea să punem tariful de noapte și cel exterior cu 25%-30% mai mare decât cel din oraș. Ideea e că nu vom ridica tariful, ci avem nevoie doar să adăugăm sporul de noapte”, a declarat Deme Ștefan, președintele Camerei taximetriștilor.