Marți, ultima zi de stare de alertă sanitară în România – Ce restricții nu vor mai fi în vigoare

Data publicare: Marti, 08 Martie, 2022 Total: 1219 accesari

Marți, ultima zi de stare de alertă sanitară în România – Ce restricții nu vor mai fi în vigoare

Restricțiile decise în contextul pandemiei, în România, nu vor mai fi valabile după 8 martie. Starea de alertă nu va fi prelungită, după cum a anunțat președintele Klaus Iohannis.

 

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, la sfârşitul săptămânii trecute, că starea de alertă impusă de pandemia de coronavirus nu va mai fi prelungită după data de 8 martie, având în vedere că „valul 5 este aproape a se încheia”.

„Epidemia de COVID-19 se află pe o pantă accelerat descendentă la noi în ţară, iar valul 5 este aproape de a se încheia. Este momentul, deci, să luăm noi decizii legate de gestionarea acestei situaţii, decizii cu un impact major pentru viitor”, a afirmat Iohannis, după o şedinţă privind gestionarea epidemiei de COVID-19, la care au fost prezenţi premierul Nicolae Ciucă şi mai mulţi membri ai Guvernului.

România s-a aflat în stare de alertă sanitară timp de aproape doi ani, din 15 mai 2020 şi până pe 8 martie 2022.

Cinci valuri pandemice au fost pe teritoriul ţării în această perioadă, fapt care a impus măsuri de protecţie sanitară.

Odată cu ridicarea stării de alertă, vor fi eliminate şi o serie de măsuri care au fost în vigoare până acum, Ministerul Sănătăţii urmând să gestioneze în continuare evoluţia epidemiei de COVID-19.

 

LISTA restricțiilor care nu se mai prelungesc în România

surse: hotnews.ro, mediafax.ro