Astra Vagoane Călători angajează 75 de oameni la fabrica din Arad

Data publicare: Miercuri, 02 Martie, 2022 Total: 926 accesari

Astra Vagoane Călători angajează 75 de oameni la fabrica din Arad

Compania Astra Vagoane Călători, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa locală de material rulant, controlată de antreprenorul Valer Blidar, are disponibile în prezent 75 de locuri de muncă la fabrica din Arad, pentru electricieni echipamente electrice şi energetice (20), sudori (25), lăcătuş macanic (20) şi operatori la maşini-unelte (10), conform informaţiilor existente pe site-ul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Arad.

 

Producătorul de material rulant se apropie de pragul de 400 milioane de lei cifră de afaceri, iar în 2020 înregistra afaceri de 192 milioane de lei, potrivit mfinante.ro. Licitaţiile pe care le-a câştigat anul trecut îi asigură fabricii de lucru pentru următorii trei ani. Compania a câştigat contractul pentru a livra 100 de tramvaie în 40 de luni pentru primăria Bucureşti.

 

Compania deţine două fabrici la Arad, iar în prezent, fiecare poate produce între 25 şi 30 de tramvaie pe an. Compania este contolată de Valer Blidar, unul dintre puţinii antreprenori care deţin fabrici construite în perioada industrializării masive a României din anii ’70 – ‘80.

 

Pe lângă fabrica ce produce vagoane, omul de afaceri mai deţine şi firmele Astra Vest, Sirv Titu, fabrica de marmură Marmura Bucureşti şi compania Tristar Bucureşti.

 

Sursa:produsinardeal.ro