Scene apocaliptice la granița Romîniei cu Ucraina. Mii de oameni stau să intre în țara în fuga lor din calea războiului

Data publicare: Duminica, 27 Februarie, 2022 Total: 1330 accesari

Scene apocaliptice la granița Romîniei cu Ucraina. Mii de oameni stau să intre în țara în fuga lor din calea războiului

Cozi kilometrice s-au format în Ucraina la punctele de trecere a frontierei cu România. Oamenii merg pe jos ore întregi ca să intre în țara noastră.

 

Pe sensul de mers dinspre Ucraina, ambele benzi de circulație sunt ocupate, în timp ce pe sensul opus nu se deplasează niciun mijloc de transport. Jurnaliștii care transmit de la punctele de trecere a frontierei cu Ucraina transmit că lucrurile au escaladat la frontier cu Ucraina, cozile se întind pe kilometric întregi, iar oamenii stau zeci de ore în vămile ucrainiene să treacă în România.



Nervii oamenilor încep să cedeze și au fost momente în care s-a încercat și forțarea punctelor de trecere de frica închiderii punctelor de trecere în urma cuceririi de către armata rusească a țării, grămicerii ucrainieni fiind nevoiți chiar să tragă în aer focuri de avertisment pentru a restabili ordinea, transmit jurnaliștii din zonă.


De la declanşarea crizei din Ucraina, până la data de 26.02.2022, ora 24.00, la nivel naţional, au intrat în România aproximativ 43.000 cetăţeni ucraineni și au fost înregistrate în punctele de frontieră 222 de solicitări de azil, transmite Poliția de Frontieră.