PNL Arad: România este protejată de NATO

Data publicare: Joi, 24 Februarie, 2022 Total: 794 accesari

PNL Arad: România este protejată de NATO

Liderii PNL Arad au exprimat puncte de vedere cu privire la conflictul generat de Rusia în Ucraina și consecințele pentru țara noastră.

 

„Îmi exprim regretul pentru pierderile umane care,  au început să apară din păcate în Ucraina, dar și pentru eșecul democrației globale în fața agresivității regimului Putin. Am convingerea, toată convingerea, că regimul Putin poate fi și va fi învins. Mai cred faptul că dacă Occidentul, UE, SUA, chiar și NATO, ar fi dat, de ani de zile, un răspuns mai robust, ar fi impus sancțiuni reale, Putin nu și-ar fi permis să facă lucrurile pe care, iată, le face. Și care vor costa vieți omenești. Sunt însă în contact cu colegele și colegii mei parlamentari atât din delegația PNL cât și din grupul nostru politic, EPP, și condamnăm acest act monstruos, prin care o țară agresoare vrea să-i impună alteia parcursul pe care și-l poate alege și, în definitiv, viitorul. Nu cred că Putin va fi atât de nebun încât să extindă conflictul la scară largă și, mai ales, să atace state membre ale UE și NATO. În acest context, cred, desigur, că trebuie să fim pregătiți și vigilenți, alături de alianța din care facem parte, dar mai cred că, între timp, trebuie să facem tot ce ține de noi pentru a nu rămâne blocați în ideea și, acum, în realitatea conflictului din Ucraina. Trebuie să continuăm cu forță dezvoltarea țării, trebuie – și asta încerc să fac la Bruxelles, să ne concentrăm pe a ne aduce contribuția în marile dosare la care lucrăm și care, chiar dacă acum, în acest moment, pot părea oarecum pe plan secund, ne duc totuși către un viitor mai bun”, a spus președintele PNL Arad, Gheorghe Falcă.

 

Deputatul Sergiu Bîlcea a spus că, în calitate de membru al comisiei de apărare a avut întâlniri cu șefii Statului Major iar România este pregătită pentru mai multe scenarii.

 

„Unul dintre aceste scenarii a fost activat astăzi. România este protejată de NATO, alianța militară va avea o prezență mai mare în țara noastră și pe termen lung. Suntem pregătiți inclusiv pentru a primi refugiați din Ucraina, dacă va fi cazul. În același timp, înzestrarea Armatei va continua în următorii ani”, a declarat deputatul Sergiu Bîlcea.