Președintele Iustin Cionca și primarul Ioan Vodicean au avut o întâlnire, la Consiliul Județean Arad, pentru a discuta proiectele de dezvoltare a comunei Săvârșin

Data publicare: Joi, 24 Februarie, 2022 Total: 877 accesari

Președintele Iustin Cionca și primarul Ioan Vodicean au avut o întâlnire, la Consiliul Județean Arad, pentru a discuta proiectele de dezvoltare a comunei Săvârșin

,,Avem o strategie de modernizare a comunei Săvârșin, pe mai multe direcții. Cofinanțarea primită de la Consiliul Județean Arad va fi folosită pentru amenajarea trotuarelor în comună, extinderea rețelei de canalizare și reabilitarea căminelor culturale în localitățile Temeșești și Valea Mare.

Avem în curs de finalizare lucrările de extindere și dotare a căminului cultural din localitatea Toc, valoarea lucrării fiind de 500 000 euro, din fonduri europene. În perioada următoarea va avea loc recepția lucrărilor. În paralel, se derulează lucrările de mansardare a Liceului Tehnologic ,,Regele Mihai”, din Săvârșin, unde vor fi amenajate laboratoare moderne, care vor deservi elevii și cadrele didactice. Termenul de execuție este 31 decembrie 2022, dar dorința noastră este ca lucrările să se finalizeze mai repede, pentru ca noul an școlar să înceapă acolo, dacă va fi posibil. Investiția, în valoare de 500 000 euro, este finanțată din fonduri europene. De asemenea, am predat amplasamentul la Compania Națională de Investiții pentru construirea unei săli de sport și am depus încă două proiecte la AFM (Administrația Fondului pentru Mediu),  care vizează reabilitarea Școlii Primare din Săvârșin, precum și reabilitarea sediului Consiliului Local din Săvârșin. Pe PNRR vom depune un proiect de reabilitare a clădirii fostei grădinițe, unde va fi amenajat un sediu administrativ, va fi achiziționat un microbuz electric și vor fi amenajate două stații de încărcare pentru mașini electrice”, a declarat primarul Ioan Vodicean.

 

Președintele Iustin Cionca și-a reafirmat susținerea pentru proiectele locale ale primarilor din județ: ,,Săvârșinul este o zonă cu rezonanță istorică, cu potențial turistic, care s-a modernizat în ultimii ani și datorită viziunii administrației locale, condusă de primarul Ioan Vodicean. Suntem parteneri și muncim în echipă pentru dezvoltarea comunei, și, implicit, a Văii Mureșului, una dintre cele mai frumoase zone ale județului nostru”.