Ore obligatorii de activități de educație psiho-emoțională pentru toți elevii și copiii de grădiniță, din acest semestru

Data publicare: Joi, 24 Februarie, 2022 Total: 792 accesari

Ore obligatorii de activități de educație psiho-emoțională pentru toți elevii și copiii de grădiniță, din acest semestru

Elevii și copiii de grădiniță vor fi implicați în activități obligatorii de educație psiho-emoțională, în semestrul al II-lea, după cum se arată într-un anunț al Inspectoratului Școlar Județean Mureș (ISJ Mureș).

 

Activitățile presupun utilizarea unor materiale de către educatori, învățători, diriginți, în colaborare cu profesorii de specialitate. Materialele sunt puse la dispoziție de către Ministerul Educației și sunt realizate de specialiștii Colegiului Psihologilor din România.

 

Aceste materiale vor fi utilizate obligatoriu la fiecare formațiune de studiu de către educatori, învățători, profesori pentru învățământul primar, profesori diriginți, în colaborare cu profesorii de specialitate sau personal didactic auxiliar, după caz, în decursul semestrului al II-lea al anului școlar în curs, conform instrucțiunilor”, se arată în document.

 

De menționat este că este vorba despre activități extrașcolare, adică sunt desfășurate în afara programului școlar: „Aceste activități vor fi organizate ca activități extrașcolare și vor face parte din calendarul activităților educative extrașcolare pentru fiecare formațiune de studiu (n.red. clasă/grupă)”.

 

Anunțul de la Ministerul Educației vine după ce consilierul de stat, Mădălina Turza, coordonatorul programului guvernamental ”Din grijă pentru copii” anunța că „sunt o serie întreagă de obiective, la nivelul Ministerului Educației, ce țin de introducerea tematicilor de educație psiho-emoțională și managementul emoțiilor și siguranța online în curriculum-ul școlar. Deja se pilotează acest lucru și este un obiectiv atins doar în proporție de 15% până la acest moment, căci calendarul de implementare merge pe parcursul celor doi ani de zile ai programului”.

Revenind la materialele didactice auxiliare pentru educația psiho-emoțională, acestea au fost redactate de Colegiul Psihologilor din România, împreună cu „experți din cadrul Ministerului Educației”, conform anunțului.

 
sursa:edupedu.ro
foto:arhiva