Primăria Ghioroc se pregătește pentru introducerea gazului în comună

Data publicare: Miercuri, 23 Februarie, 2022 Total: 769 accesari

Primăria Ghioroc se pregătește pentru introducerea gazului în comună

Președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, a semnat certificatul de urbanism, care va fi utilizat pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate și a Documentației Tehnice pentru obținerea Autorizației de Construire.  

 

,,Introducerea rețelei de gaz în comuna Ghioroc și satele Miniș și Cuvin este cel mai așteptat, dar și cel mai costisitor proiect al nostru. Am analizat mai multe variante și am identificat ca soluție optimă racordarea în sistemul național de transport la conducta de înaltă presiune Vladimirescu-Lipova. Transformarea presiunii gazelor se va realiza prin intermediul unei  staţii de reglare-măsurare (SRM) amplasată la limita administrativă a comunei Păuliș, în imediata vecinătate a localității Sâmbăteni”, a declarat Corneliu Popi-Morodan, primarul comunei Ghioroc.

 

Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad, a adăugat: ,,După investițiile majore în zona de turism care au transformat Ghiorocul în ,,Litoralul Vestului”, introducerea rețelei de gaz este un nou proiect major care va contribui la modernizarea comunei. În continuare, muncim în echipă pentru dezvoltarea acestei zone frumoase a județului și îl felicit, pe această cale, pe primarul Corneliu Popi-Morodan pentru performanțe, viziune și determinare!”