Prima amendă pentru nepurtarea măștii a fost anulată în instanță

Data publicare: Miercuri, 23 Februarie, 2022 Total: 793 accesari

Prima amendă pentru nepurtarea măștii a fost anulată în instanță

O primă amendă pentru nepurtarea măștii a fost anulată de instanță, după ce Curtea Constituțională a declarat neconstituțională Ordonanța de Urgență ce prevedea obligativitatea folosirii acesteia în spațiile publice deschise.

 

Amenda a fost dată în aprilie 2020, în zona Gării de Nord din București. Persoana respectivă a contestat sancțiunea la Judecătoria Sectorului 1, invocând verdictul CCR, și a avut câștig de cauză. Decizia nu e definitivă, deci poate fi contestată în 30 de zile, informează B1 TV.

 

Persoana amendată a cerut initial anularea, precizând că poliția a trecut greșit CNP-ul în procesul verbal de constatare a abaterii.

 

Amenda a fost dată, însă, în baza unei Ordonanțe de Urgență dată de Guvern care a fost apoi declarată neconstituțională de către CCR. La ultimul termen al procesului, pe 18 februarie, persoana în cauză a invocat chiar verdictul CCR.

 

Judecătorii au susținut că nu pot lua în calcul decizia CCR, dat fiind că motivarea nu a fost publicată încă în Monitorul Oficial. Pe de altă parte, au mai spus ei, nici nu vor putea reveni asupra deciziei, odată ce motivarea va fi publicată.

 

Vă reamintim că în data 15 februarie, Curtea Constituțională a declarat neconstituțională Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 192 din 2020 prin care se impunea folosirea măștii de protecție în spațiile publice închise.

 

Sursa:ziare.com