Primarul Păulișului, Ioan Turcin, anchetat de Parchet. În urmă cu 2 ani Ioan Turcin a fost condamnat pentru hărțuire morală la locul de muncă

Data publicare: Miercuri, 23 Februarie, 2022 Total: 1020 accesari

Primarul Păulișului, Ioan Turcin, anchetat de Parchet. În urmă cu 2 ani Ioan Turcin a fost condamnat pentru hărțuire morală la locul de muncă

Agenția Națională de Integritate (ANI) a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea de către TURCIN IOAN a infracțiunii de folosire a funcției pentru favorizarea unor persoane, prevăzută de art. 301 din Codul Penal.

 

Acesta este acuzat că în exercitarea atribuțiilor de primar, a îndeplinit acte prin care a obținut foloase patrimoniale pentru sine, fiind beneficiarul direct al tuturor actelor emise.

 

Articolul 301 din Codul Penal precizează că „fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a îndeplinit un act prin care s-a obţinut un folos patrimonial pentru sine, pentru soţul său, pentru o rudă ori un afin până la gradul II inclusiv se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică pe o perioadă de 3 ani”.

 

Vă reamintim că în urmă cu 2 ani, primarul PSD al Păulișului, Ioan Turcin, a fost condamnat pentru hărțuire morală la locul de muncă.

 

Plângerea care a dus la această condamnare a fost făcută de secretarul Primăriei Păuliș, Ancuța Simona Pascu.

  

Tribunalul Arad a avut nevoie de doar șase înfățisări pentru a da sentința în acest caz, sentință care îl obligă pe pârăt, adică pe primarul Ioan Turcin“ să respecte onoarea, reputaţia şi demnitatea în muncă a reclamantei şi să înceteze hărţuirea morală a reclamantei la locul de muncă”. Aceeași sentință mai obligă pârătul la plata unei daune morale în cuantum de 5000 euro.

 

Deși primarul a făcut recurs, Curtea de Apel Timișoara l-a respins, decizia Tribunalului Arad rămânând definitivă.