Weekend incendiar pentru pompierii arădeni. 111 misiuni ale pompierilor militari arădeni în doar 3 zile

Data publicare: Luni, 21 Februarie, 2022 Total: 847 accesari

Weekend incendiar pentru pompierii arădeni. 111 misiuni ale pompierilor militari arădeni în doar 3 zile

Echipajele de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență "Vasile Goldis " al județului Arad, cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, precum și pentru acordarea primului ajutor calificat celor aflați în dificultate, au desfășurat în weekend-ul 18 – 20 februarie 111 misiuni de intervenție în teren după cum urmează:

 

-104 cazuri SMURD pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave.

 

Dintre cele 104 intervenții ale modulelor SMURD, 4 au fost la accidente rutiere.

 

-7 misiuni de stingere și intervenție, dintre care, 3 s-au manifestat la case și anexe si 4  la vegetație uscată, resturi vegetale.

 

În data de 19.02.2022, în jurul orelor 16.45, Detașamentul de pompieri Sebiș a intervenit în orașul Sebiș pentru stingerea unui incendiu la casă. 

 

În momentul sosirii celor două echipaje de stingere, incendiul se manifesta violent la acoperiș, favorizat de observarea cu întârziere a acestuia si prezența din abundență a materialului usor combustibil din podul casei (material textil, carton, etc)

 

În imobil locuiau doi vârstnici care, din fericire au ieșit singuri din casă.

 

Incendiul a fost anunțat de vecini abia în momentul în care întregul acoperișul era cuprins de flăcări.

 

S-a intervenit mai bine de 45 minute pentru limitarea propagării incendiului la construcțiile anexe și aproape două ore pentru stingere.

 

În incendiul a ars întreg acoperișul și bunurile din podul casei.

 

Din cauza prăbușirii parțiale a tavanului din scânduri, s-au deteriorat și camerele.

 

Cauza probabilă:" coș, canal, burlan de evacuare a fumului cu defecțiuni sau amplasat necorespunzător față de materialul combustibil"

 

În speță a fost vorba despre o prelungire a hornului cu un tub metalic neizolat.