Destinații de vacanță pe care turiștii nevaccinați le pot vizita în 2022

Data publicare: Luni, 21 Februarie, 2022 Total: 2070 accesari

Destinații de vacanță pe care turiștii nevaccinați le pot vizita în 2022

Turismul și-a redeschis porțile încă de la jumătatea anului 2021, iar majoritatea statelor au ales să își deschidă granițele turiștilor vaccinați anti-COVID, cu schemă completă. Iată, totuși, câteva destinații pe care și turiștii nevaccinați le pot vizita în 2022.

 

Republica Dominicană

Turiștii care vor să călătorească în Republica Dominicană nu sunt nevoiți să prezinte dovada vaccinării sau a unui test COVID negativ. Însă toți turiștii care intră sau ies din țară trebuie să completeze formularul de localizare online, care combină Travelers Health Affidavit, Customs Declaration and International Embarkation/Disembarkation, scrie Travel Pulse.

 

Mexic

Mexicul aduce câteva incertitudini în ceea ce privește călătoriile românilor, însă țara nu este de ratat. Mexicul primește turiștii nevaccinați fără să solicite un test COVID negativ sau respectarea vreunei perioade de carantină.

 

În schimb, turiștilor li se va măsura temperatura și vor fi nevoiți să completeze anumite formulare de sosire, fie în aeroport, fie la hotel.

 

Portugalia

Turiștii nevaccinați pot vizita Portugalia cu un test PCR sau antigen negativ, efectuat în ultimele 72 sau 48 de ore, înainte de îmbarcare.

 

În plus, copiii mai mici de 12 ani nu sunt obligați să prezinte dovada vaccinării sau vreun test COVID. De asemenea, și Portugalia solicită completarea unui formular online de localizare, în urma căruia este generat un cod QR, necesar la îmbarcare.

 

Croația

Nu foarte departe de România, și Croația se numără printre țările care nu cer dovada vaccinării turiștilor. Un test antigen sau PCR, nu mai vechi de 48 sau 72 de ore, este suficient pentru intrarea în țară a turiștilor nevaccinați.

 

Totodată, turiștii trebuie să completeze formularul online Enter Croatia înainte de intrarea în țară.

 

Egipt

Egiptul a fost una dintre destinațiile vedetă ale anului 2021, datorită reducerilor oferite, fiind printre preferatele românilor și în 2022.

 

Toți pasagerii care călătoresc în Egipt trebuie să prezinte un test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 72 de ore înainte de călătorie sau un certificat de vaccinare pentru COVID-19, omologat de UE sau de Republica Arabă Egipt, care să ateste faptul că au fost complet vaccinați cu 14 zile înainte de sosire.

 

Certificatul trebuie să fie recunoscut de autoritățile sanitare din statul de proveniență și să includă un cod QR, fără ștergeri/modificări/adăugiri, și să fie prezentat pe suport de hârtie. Copiii cu vârsta de până la 12 ani sunt exceptați de la prezentarea unui test tip PCR la intrarea pe teritoriul Republicii Arabe Egipt.

 

Sursa:wall-street.ro