O braziliancă a fost depistată pe Aeroportul Otopeni cu aproximativ 1 kg de droguri în stomac

Data publicare: Sambata, 19 Februarie, 2022 Total: 614 accesari

O braziliancă a fost depistată pe Aeroportul Otopeni cu aproximativ 1 kg de droguri în stomac

La data de 17 februarie 2022, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism - Structura Centrală au dispus reținerea pentru 24 de ore a unei inculpate, cetățean brazilian, cercetată pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic internaţional de droguri de mare risc și trafic intern de droguri de mare risc.

 

Astfel, în data de 14 februarie 2022, persoana în cauză s-a prezentat la Punctul de Trecere a Frontierei Aeroport Henri Coandă și, în urma controalelor dar și a analizelor de risc efectuate de poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali, a rezultat suspiciunea că aceasta a ingerat droguri în vederea introducerii acestora pe teritoriul României.

 

În acest context, inculpata a fost transportată la un spital unde, în perioada 15 - 17.02.2022, a eliminat cantitatea totală de aproximativ 1 kilogram de substanță vâscoasă ce conținea cocaină.

 

Inculpata va fi prezentată Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile.

 

Acțiunea a beneficiat de sprijinul ofițerilor din cadrul I.G.P.F. – Centrul de Supraveghere și Controlul Trecerii Frontierei Aeroporturi București - Otopeni, Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București și al lucrătorilor din cadrul Direcției Generale a Vămilor - Biroul Vamal de Frontieră Aeroport Otopeni Călători.