Modificări la regimul de circulație pe mai multe străzi din municipiu

Data publicare: Vineri, 18 Februarie, 2022 Total: 4476 accesari

Modificări la regimul de circulație pe mai multe străzi din municipiu

În ultimele două ședințe ale Comisiei de Sistematizare a Circulației s-au adoptat mai multe modificări care vizează circulația și staționarea autoturismelor pe străzile din municipiul Arad.

 

Este vorba despre străzi pe care s-a decis ca pentru o fluidizare a traficului, este necesară circulația cu sens unic. Astfel în următoarea perioadă, strada Simion Balint va deveni stradă cu sens unic, circulația se va desfășura dinspre strada Mărășești spre strada George Coșbuc.

O alta stradă din zonă, paralelă cu strada Simion Balint va avea același regim de stradă cu sens unic. Este vorba de strada Octavian Goga, care din cauza lățimii ei și a sensului dublu, circulația se desfășura cu greutate, comisia de circulație adoptând măsura ca pe această stradă să se desfășoare circulația doar pe sensul de mers dinspre strada Horia spre strada Mărășești, sensul unic vizând doar segmentul cuprins între străzile Mărășești și Horia.

 

Și cartierul Alfa a fost în “vizorul” Comisiei de Sistematizare a Circulației, pe mai multe străzi s-a adoptat măsură ca acestea să aibă regim de sens unic. Este vorba de străzile  Griviței și Clujului care vor avea sensul unic de mers dinspre strada Condurașilor spre strada Cărămidarilor iar Strada Aurel Suciu, care va avea sensul unic de mers dinspre strada Cărămidarilor spre strada Condurașilor.

 

Pe strada Unirii din zona centrală s-a adoptat măsura de a avea sens unic în aceeași direcție de mers, acum strada Unirii are pe segmentul dintre Bulevardul Revoluției – strada Decebal sensul de mers unic spre strada Decebal, iar pe segmentul dintre Bd. General Dragalina - strada Decebal, sensul unic de mers era tot spre strada Decebal. Când s-a adoptat tot în această comisie decizia ca strada să aibă sensuri unice în direcții opuse pe aceste tronsoane, decizia a fost provizorie pentru a se observa eficiența fluidizării traficului în zonă, acum comisia a revenit asupra acestui provizorat, hotărând ca strada Unirii să aibă sensul unic pe aceeași direcție de mers pe toată lungimea ei, și anume, dinspre Bulevardul Revoluției până la Bd. General Dragalina sensul unic fiind spre Bd. General Dragalina.

 

O altă stradă pe care vor apărea elemente noi în următoarea perioadă este strada I.C.Brătianu, pe care la intersecția cu străzile: Bd. Vasile Milea, general Traian Moșoiu, va fi amplasat un sens giratoriu provizoriu din balize pentru a se observa eficiența lui, urmând ca dacă acesta își dovedește eficiența în fluidizarea traficului, acesta să fie permanentizat.



O altă decizie importantă luată de Comisia de Sistematizare a Traficului este reglementarea staționării pe mai multe străzi din cartierul Micălaca. Este vorba despre străzile Tușnad (un tronson de stradă), Sighișoarei (tronsonul cuprins între străzile Felix și Alba Iublia) și Zalău, toate trei având circulație în ambele sensuri, Comisia de Sistematizare a Circulației a considerat că pentru fluidizarea traficului pe aceste străzi, să interzică staționarea pe marginea drumului, mașinile care până acum parcau pe aceste străzi, au posibilitatea de a face acest lucru în noua parcare aflată în vecinătate, adică în parcarea etajată de pe strada Zalău, care are capacitate să găzduiască toate aceste mașini care în acest moment parchează pe marginea acestor străzi.

 

Nu știm exact data de la care vor intra aceste decizii în vigoare, din spusele reprezentanților Primăriei Arad, ele vor fi puse în practică în următoarele săptămâni.