”Iubirea la oameni” și ”Povestea porcului” în weekend la Teatrul Clasic ”Ioan Slavici”

Data publicare: Miercuri, 16 Februarie, 2022 Total: 821 accesari

”Iubirea la oameni” și ”Povestea porcului” în weekend la Teatrul Clasic ”Ioan Slavici”

Dacă iubiți teatrul și vă plac poveștile bine spuse, atunci sfârșitul acestei săptămâni poate fi pentru dumneavoastră unul... inspirat. Și asta pentru că, arădenii se pot bucura în weekendul care urmează, de două demersuri teatrale interesante și tentante. Spectatorii trecuți de 16 ani pot alege să urmărească una dintre montările de succes ale Teatrului Clasic. Este vorba despre „Iubirea la oameni”, de Dmitri Bogoslavski, în regia lui Vlad Massaci, spectacol care se joacă, în Sala Studio, atât sâmbătă, 19 februarie, cât și duminică, 20 februarie, de la ora 18.00.

 

Dmitri Bogoslavski isi plaseaza actiunea intr-o mica localiatate din Rusia zilelor noastre, unde toti locuitorii se cunosc si unde problemele importante se dezbat la carciuma satului. Liuska duce de ani de zile o viata plina de amar si de greutati de tot felul. Ea este casatorita cu un barbat alcoolic, posesiv si violent si are un copil cu grave probleme de sanatate. Serghei, politistul din localitate o iubeste pe Liuska de ani de zile si toata lumea stie acest lucru. Kolia, sotul betiv al femeii dispare fara urma si nimeni nu banuieste ca, in realitate, el a fost ucis chiar de Liuska. Dupa ce-si ucide barbatul, Liuska se casatoreste cu Serghei. Dar, nici acesta casatorie nu-i va aduce fericirea la care ea spera, pentru ca fantomele trecutului nu-i dau pace.” – spun creatorii spectacolului

 

Spectacolul „Iubirea la oameni” este un bun prilej de (re)întâlnire cu actorii: Zoltan Lovas, Carmen Vlaga-Bogdan, Oltea Blaga, Andrei Elek, Liliana Balica, Mariana Tofan, Alex Popa, Cecilia Lucanu-Donat, Robert Paviscits și Roxana Sabău

 

Nici cei mai mici dintre spectatorii arădeni nu au fost uitați. Pentru ei, Trupa Marionete prezintă duminică, 20 februarie, de la ora 11.00, pe scena Trupei Marionete, spectacolul „Povestea porcului”, în regia lui Cristian Mitescu. Este vorba despre un spectacol în care se întâlnesc inspirat umorul, muzica antrenantă și virtuozitatea și talentul actorilor-marionetiști: Adina Doba, Izabela Cotescu, Oana Rogojină, Sorin Dorobanțu și Cristian Bordaș.

 

Vă reamintim că accesul în sălile de spectacol este permis doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARSCoV-2, respectiv persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARSCoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARSCoV-2 nu mai vechi de 48 de ore. Măsura se aplică tuturor spectatorilor cu vârsta peste 12 ani. Participarea publicului este permisă până la 30% din capacitatea maximă a sălii, cu purtarea obligatorie a măștii de protecție.