Gheorghe Falcă, supraviețuitor al cancerului, intervenție în Parlamentul European: Putem aduce speranță oamenilor diagnosticați cu cancer

Data publicare: Marti, 15 Februarie, 2022 Total: 1266 accesari

Gheorghe Falcă, supraviețuitor al cancerului, intervenție în Parlamentul European: Putem aduce speranță oamenilor diagnosticați cu cancer

Europarlamentarul Gheorghe Falcă (PNL, PPE) a participat în această dimineață la dezbaterea din Parlamentul European cu privire la consolidarea Europei în lupta împotriva cancerului, iar cu acest prilej deputatul european a împărtășit cu colegii săi propria poveste în lupta cu această maladie, fiind un supraviețuitor al cancerului.

 

În aprilie 2019 toți eram în campanie electorală pentru a obține sprijinul cetățenilor să îi reprezentăm în Parlamentul European. Pentru mine, 17 aprilie 2019 a însemnat ziua în care, în urma unor analize medicale m-a sunat medicul și mi-a spus: Domnule Falcă, sunteți diagnosticat cu cancer și trebuie să vă operați de urgență, chiar mâine dacă se poate. În acele clipe totul se schimbă, atunci vezi lumea în alte culori. După o operație care s-a transformat în trei operații și care a durat 11 ore și după cinci zile state la reanimare, doctorul mi-a spus că operația a reușit și că urmează terapia și că o să fie bine”, a povestit deputatul european în fața sutelor de colegi eurodeputați.

 

Reamintim că Parlamentul European va vota miercuri propunerile sale cu privire la măsurile și acțiunile pe care UE trebuie să le întreprindă pentru a combate cancerul.

 

De asemenea, europarlamentarul Gheorghe Falcă a mulțumit eurodeputaților că au făcut din lupta împotriva cancerului o prioritate de top a Parlamentului European: „Prin ce facem noi acum, dăm șanse miilor de oameni să poată auzi și ei din partea medicului: Ai reușit să învingi cancerul. Cancerul poate fi învins. Mulțumesc dragi colegi că putem aduce speranță oamenilor diagnosticați cu cancer.”

 

Prezentă la această dezbatere, comisarul european pentru sănătate, Stella Kyriakides, la rândul ei supraviețuitare a cancerului, i-a mulțumit europarlamentarului liberal Gheorghe Falcă, pentru faptul că a împărtășit o asemenea experiență „personală.”

 

Vreau să încep cu un răspuns adresat eurodeputatului Falcă: Niciodată nu este ușor să împărtășești o experiență personală, dar ascultându-l azi, mi-am dat seama că a reușit să ne aducă o perspectivă necesară în discuția noastră și vreau să îi mulțumesc”, a transmis Stella Kyriakides în Parlamentul European.