O universitate de medicină din Germania a interzis studenților să poarte barbă și studentelor să-și lase unghii lungi. Care este motivul

Data publicare: Sambata, 12 Februarie, 2022 Total: 1170 accesari

O universitate de medicină din Germania a interzis studenților să poarte barbă și studentelor să-și lase unghii lungi. Care este motivul

Studenții de la Universitatea de Medicină Greifswald, nord-estul Germaniei pot veni la cursuri doar dacă sunt rași sau pot purta, cel mult, mustață, informează publicația Nordkurier, care citează un regulament de ordine interioară distribuit prin email.

 

Vă rugăm să vă ajustați imediat barba în conformitate cu regulile de igienă”, scrie în adresa universității, pentru că apoi să se explice că „o barbă stufoasă ar împiedica fixarea corectă a unei măști sanitare FFP2”.

 

Studenții au primit și un infografic atașat, care prezintă în detaliu ce forme de barbă pot fi purtate sub mască FFP2 fără a afecta efectul de filtru. Este permisă, de exemplu, mustața tip „periuță”.

 

Adresa face, de asemenea, referire la paragrafe relevante din legea privind securitatea și sănătatea în muncă. Totul pentru ca studenții să se asigure că „masca FFP2 se fixează corect și în siguranță”.

 

Ceea ce are sens la prima vedere pare exagerat, în condițiile în care Universitatea de Medicină din Greifsweld a impus că testarea este obligatorie la cursuri, seminarii și sesiuni, iar studenții au foarte rar contact direct cu pacienți. 

 

„Nici unghiile lungi nu sunt permise” În email, instituția mai precizează că aceasta nu este o nouă reglementare, ci doar un memento. 

 

De altfel, grafica datează din 2017 și a fost publicată inițial de Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) din SUA. Era vorba despre modul în care este purtată masca chirugicală.

 

 „Igiena este pe primul loc, așa că nici unghiile lungi nu sunt permise”, a declarat prof. dr, Claus Hahnenkamp lui Hahnenkamp, șeful clinicii universitare de anestezie, terapie intensivă, medicină de urgență și medicina durerii.

 

Sursa:libertatea.ro