Preşedintele Klaus Iohannis şi secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, s-au întâlnit la Baza 57 Aeriană de la Mihail Kogălniceanu

Data publicare: Vineri, 11 Februarie, 2022 Total: 996 accesari

Preşedintele Klaus Iohannis şi secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, s-au întâlnit la Baza 57 Aeriană de la Mihail Kogălniceanu

Preşedintele Klaus Iohannis şi secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, au ajuns, vineri, 11 februarie, la Baza 57 Aeriană de la Mihail Kogălniceanu.

 

Klaus Iohannis, alături de Jens Stoltenberg, transmite un mesaj clar Rusiei de la Baza Kogălniceanu: Noi suntem NATO.

 

"Poporul român și eu personal suntem recunoscători președintelui Biden că a trimis trupe. Ne aflăm la 200 demile de Crimeea anexată ilegal și la câteva sute de kilometri de granița cu Ucraina.

România a fost implicată în a asigura securitatea nord-atlantică. prezența dumneavoastră este o dovadă a solidarității.

Mă folosesc de acest moment pentur a mulțumi trupelor italiene și germane. Dorse să vă laud pentru eforturile pe care le faceți. Vă mulțumesc pentru implicare și devotament. Veți regăsi același profesionalism în rândul trupelor noastre. În timpul misiunilor să țineți cont că eforturile dumneavpastră fac parte din această alianță de succes. Noi suntem NATO, iar aceasta este cheia pentru o pace durabilă", a spus Klaus Iohannis.

 

"Am prezentat viziunea și prioritățile României. Unitatea trans-atlantică este esențială, iar parteneriatul din NATO și UE este mai important ca oricând.

România va aloca în continuare 2 la sută din PIB și vom acorda atenție creșterii structurilor militare. Creșeterea rezilienței reprezintă o direcție principală de acțiune", a mai spus Klaus Iohannis.