Micile gimnaste pregătesc startul sezonului: junioarele III intră primele în competiţii

Data publicare: Vineri, 11 Februarie, 2022 Total: 1209 accesari

Micile gimnaste pregătesc startul sezonului: junioarele III intră primele în competiţii

Secţia de gimnastică artistică a CSM Arad se pregăteşte pe plan local pentru debutul competiţional. Sub coordonarea antrenorilor Ciprian Hegyi şi Carina Franiov, sportivele clubului arădean au primul concurs la sfârşit de martie, rezervat junioarelor III (9-10 ani, nivel 6 şi 7), unde vor participa nouă gimnaste. 

 

“Avem două competiţii la acest nivel de vârstă, una în primăvară, cu exerciţii impuse de Federaţie şi a doua în iunie, cu exerciţii liber alese şi mai multe elemente. După aceste două concursuri se va face un clasament, atât la individual, unde se vor califica la finalele din toamnă cele mai bune 32 de sportive, cât şi la echipe. Două din fetele noastre, Giulia Kapca şi Anya Stănică, vor participa alături de mine în perioada 20-27 februarie, la un cantonament la Oneşti, unde voi fi şi lector din partea Federaţiei, la paralel”, ne-a declarat antrenorul Ciprian Hegyi, care face parte şi din Biroul Executiv dar şi din comisia tehnică a Federaţiei.

 

Cele mai mari gimnaste ale CSM-ului, Ayiana Marinescu şi Marcela Cercea, ambele în vârstă de 13 ani, fac parte din lotul de Burse Olimpice de Pregătire pentru Juniori, iar în perioada 6-13 martie vor participa şi ele la un stagiu de pregătire şi verificare, la Izvorani. Ele sunt junioare I şi au prima competiţie abia în luna iunie, urmând să vizeze calificarea pentru finalele din toamnă.

 

În 2021, Cercea a fost vicecampioană naţională la individual compus junioare II, nivelul 4 (12 ani ), iar Marinescu s-a clasat pe locul 5, tot la individual compus, aceeaşi categorie de vârstă. CSM Arad a mai cucerit două medalii anul trecut şi la categoria junioare III, prin Selena Kapca, vicecampioană naţională la individual compus şi medaliată cu bronz la bîrnă.