Agresor la 10 ani. 15 sesizări împotriva elevului care-și bate colegii de când avea doar 7 ani și nimeni n-a văzut, n-a auzit

Data publicare: Marti, 08 Februarie, 2022 Total: 714 accesari

Agresor la 10 ani. 15 sesizări împotriva elevului care-și bate colegii de când avea doar 7 ani și nimeni n-a văzut, n-a auzit

Un copil de 10 ani a agresat, în mod repetat, mai mulți elevi din clasă, la o școală din Brăila. Situația de la școala Sfântul Andrei datează de 3 ani, spune inspectorul școlar din Brăila, Cătălin Danciu, într-un scurt interviu pentru Edupedu.ro. Cazul i-a fost adus la cunoștință însă abia pe 28 ianuarie anul acesta.

 

Mama unei fete de 10 ani a făcut o sesizare la Inspectoratul Județean Școlar, în data de 28 ianuarie, spunând că fiica sa a fost agresată de un coleg de clasă. Ea a adus și un certificat medico-legal.

 

De altfel, mai mulți părinți, 15 la număr, s-au constituit într-un grup și au depus la Inspectorat mai multe sesizări, cu aceleași acuzații la adresa elevului care își lovește colegii.

 

Cazul a fost înaintat către Parchet pentru că e vorba de acte de violență.

 

Poliția a început o anchetă și a identificat elevul în vârstă de 10 ani și în continuare, sunt efectuate cercetări, pentru a se stabili cu exactitate situaţia. Potrivit inspectorului școlar Cătălin Danciu, elevul provine dintr-o familie destrămată, părinții sunt plecați la muncă în străinătate și se află în îngrijirea bunicii, dar fără actele necesare și fără să anunțe primăria că a lăsat copilul în grija bunicii. Băiatul are și un certificat CES (cerințe educaționale speciale).

 

“Mama care a făcut plângerea la ISJ spune că a mers în repetate rânduri la directoare pentru a-i povesti despre situație dar aceasta nu a luat măsuri. Ba chiar a spus că de vină ar fi și ceilalți copii. Trebuie să vedem dacă de ce doamna directoare nu a făcut nimic în acest caz ca să medieze situația. Mi-am pus un semn de întrebare atunci când consiliera care se ocupă de siguranța în școli mi-a spus că nu știe nimic despre acest caz. Doamna directoare ar fi trebuit să o informeze de situație”, a spus Cătălin Donciu.

 

Miercuri, 9 februarie, va avea loc o discuție la care vor participa directoarea școlii, învățătoarea, un reprezentant al părinților, poliția și inspectorul școlar pentru a afla cine este vinovat de situația din acea clasă și care sunt pașii următori.

 
sursa:edupedu.ro
foto cu caracter ilustrativ