Clădirile dezafectate, raiul oamenilor străzii din Arad. 51 de proprietari somați să-și rezolve problema imobilelor pe care le dețin

Data publicare: Sambata, 05 Februarie, 2022 Total: 1105 accesari

Clădirile dezafectate, raiul oamenilor străzii din Arad. 51 de proprietari somați să-și rezolve problema imobilelor pe care le dețin

În prima săptămână a lunii februarie a.c., echipe mixte ale Poliției Locale Arad, incluzând personal al Serviciului Disciplina în Construcții, Biroului Protecția Mediului și Biroului Ordine Publică și Intervenție, au efectuat ample verificări la 57 de clădiri și terenuri frecventate de persoanele fără adăpost.

 

În timp s-a constatat că, adesea, deținătorii acestor imobile fie nu se află în Arad, fie întâmpină dificultăți în a le administra, manifestă dezinteres în întreținerea lor ori nu au finalizat actele succesorale.

 

Acțiunea a permis identificarea a 51 de noi proprietari, care alături de cei cunoscuți deja, vor fi notificați referitor la utilizarea spațiilor respective pentru adăpostirea temporară a unor persoane fără adăpost ori implicate în activități contravenționale.

 

De asemenea, două construcții ridicate fără autorizație pe domeniul public au fost semnalate Serviciului Edilitar, în vederea demolării.

 

Patru proprietari vor fi somați potrivit prevederilor Legii nr.153/2011 privind masuri de crestere a calitatii arhitectural-ambientale a cladirilor.

 

Totodată, pentru câteva situații, se vor transmite informațiile obținute și Inspectoratului de Stat în Construcții pentru aplicarea sancțiunilor pe care le impune Legea nr. 10/1995 privind calitatea în construcții, conform competențelor.

 

Toate cele 57 de locații vor fi vizitate în mod repetat de polițiștii locali din cadrul Biroului Ordine Publică și Intervenție, care vor acționa pentru identificarea și îndepărtarea contravenienților.

 

Cetățenii care observă ocuarea ilicită a unor imobile pot semnala situația la numărul de telefon al dispeceratului DGPLA (0257939, apel gratuit), pentru aplicarea măsurilor legale ce se impun.