Vin americanii! Biden a aprobat trimiterea de trupe suplimentare în România. 1.000 de soldați americani din Germania vor veni în România

Data publicare: Miercuri, 02 Februarie, 2022 Total: 794 accesari

Vin americanii! Biden a aprobat trimiterea de trupe suplimentare în România. 1.000 de soldați americani din Germania vor veni în România

Președintele Joe Biden a aprobat oficial desfășurări suplimentare de trupe americane în Europa de Est, iar Pentagonul este așteptat să anunțe miercuri că trupele se vor desfășura „în următoarele zile”, au declarat oficiali americani pentru CNN.

 

Desfășurările de trupe sunt o dovadă de sprijin față de aliații NATO care se simt amenințați de mișcările militare ale Rusiei în apropierea Ucrainei, au spus oficialii consultați de CNN.

 

Se așteaptă ca Pentagonul să anunțe că mii de trupe americane suplimentare se vor desfășura în locații din Europa. Desfășurările vor include aproximativ 2.000 de soldați americani în Polonia și alte câteva mii în țările din sud-estul NATO, inclusiv România, unde sunt așteptați 1.000 de soldați americani din Germania, au spus sursele.

 

SUA au pus 8.500 de soldați în SUA în alertă intensă pentru eventualitatea în care este convocată o Forță de răspuns a NATO și este nevoie rapid de forțe americane. Dar SUA și NATO au zeci de mii de alte trupe deja în Europa pe care să le folosească pentru orice desfășurare suplimentară către aliații est-europeni; unele dintre trupele care vor fi dislocate în curând sunt deja staționate în Europa, au spus sursele, în timp ce altele vor veni din cele din SUA care sunt deja în alertă intensă.

 

Trupele vor opera pe o bază bilaterală cu țările gazdă, întrucât NATO nu a activat încă o forță de răspuns multinațională.

 

CNN a raportat săptămâna trecută că SUA și câțiva aliați au fost în discuții pentru a desfășura alte mii de trupe în țările NATO din Europa de Est înainte de orice potențială invazie rusă a Ucrainei, ca dovadă de sprijin în fața agresiunii în curs a Moscovei. Președintele Iohannis nu a fost invitat la aceste discuții.

 

Biden a mai spus vinerea trecută că va muta forțele „în termen scurt”, deoarece Rusia a continuat să-și consolideze forțele în apropierea Ucrainei, stârnind temeri referitoare la o nouă invazie, chiar dacă eforturile diplomatice de a reduce tensiunile au continuat.

 

Sursa:stiripesurse.ro