Comuna Covăsânț își continuă dezvoltarea într-un ritm alert

Data publicare: Miercuri, 02 Februarie, 2022 Total: 657 accesari

Comuna Covăsânț își continuă dezvoltarea într-un ritm alert

Comuna arădeană Covăsânț este una despre care putem spune foarte ușor că își continuă dezvoltarea într-un ritm alert. Cu o administrație eficientă și un primar tânăr, Covăsânțul își schimbă fața pe zi ce trece.

 

Ritmul în care se dezvoltă județul Arad și mai ales unele comune este unul galopant. Covăsânțul este una dintre aceste comune care, în ultimii ani, a reușit să ducă la bun sfârșit multe proiecte. Nu este nevoie să mă credeți pe cuvânt, ci doar să vizitați comuna și să stați de vorbă cu localnicii, iar atunci veți avea confirmarea că administrația de acolo este pe drumul cel bun. În același timp, mă bucur să pot spune că și noi, Consiliul Județean, am pus umărul la mai multe proiecte, lucru pe care îl vom face în continuare”, spune președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca.

 

Și, dacă tot vorbim despre dezvoltarea comunei Covăsânț, trebuie să vorbim despre investițiile finalizate anul trecut, multe dintre acestea fiind în sectorul educației. Astfel, vorbim despre anveloparea grădiniției și a dispensarului medical, acestea desfășurându-și activitatea în aceeași clădire. De asemenea, curtea grădiniței a fost împrejmuită cu un gard nou, iar clădirea a fost renovată și în partea interioară. Tot pentru elevi, primăria a reușit să achiziționeze un autobuz, cu ajutorul căruia aceștia fac naveta la liceele din Arad. A fost renovată și dotată și vechea sală de sport din localitate și a fost amenajat un parc pentru copii. Covăsânțul este, de anul trecut, supravegheat prin camere video. Tot în 2021, primăria a cumpărat un miniexcavator și un buldozer, utile pentru diferite lucrări din comună. Au fost făcute investiții și în reamenajarea curții primăriei, iar în acest moment se lucrează la construirea unui grup sanitar nou. În derulare mai este și construcția unei capele mortuare la cimitirul „Turn” din localitate, după ce recent a fost construită o capelă la un alt cimitir. Și, un proiect foarte important pentru covăsânțeni, care este în derulare, este construirea rețelei de canalizare-refulare care să direcționeze apa menajeră spre stația de epurare de la Păuliș.

 

Anul 2022 vine și el cu investiții importante pentru Covăsânț, sectorul educațional fiind în continuare în prim plan.

 

„Ne dorim să continuăm investițiile importante în comună și, de asemenea, ca acestea să fie în număr cât mai mare. Pentru acest an avem în vedere alte investiții la grădiniță și școală, pentru ca elevii și copiii noștri să aibă condiții cât mai bune. În acest sens, vom achiziționa o centrală termică pentru școașă și vom amenaja curtea grădiniței, respectiv a dispensarului medical. De asemenea, pregătim construirea unui nou gard la școală și la căminul cultural. Pregătim, totodată, amenajarea unui nou parc pentru copii, într-o altă zonă a localității noastre. Vom lucra și la sala festivă, unde intenționăm să înlocuim învelitoarea. Nu în ultimul rând, un proiect important este extinderea rețelei de apă”, a precizat Marius Oneț, primarul comunei Covăsânț.