Vaccinarea anti-COVID-19, obligatorie în Austria, începând de la 1 februarie. Cei care refuză vaccinarea riscă amenzi de până la 3.600 de euro

Data publicare: Marti, 01 Februarie, 2022 Total: 1077 accesari

Vaccinarea anti-COVID-19, obligatorie în Austria, începând de la 1 februarie. Cei care refuză vaccinarea riscă amenzi de până la 3.600 de euro

Austria a impus de luni vaccinarea anti-Covid obligatorie pentru toate persoanele în vârstă de peste 18 ani. Austria este prima ţară din Europa care a adoptat astfel de măsuri radicale, relatează BBC.

 

Vaccinarea obligatorie în Austria a început pe 1 februarie şi va expira în ianuarie 2024. Karoline Edtstadler, ministrul pentru UE Constituţie, spune că guvernul este „foarte conştient de faptul că acesta este un pas dificil şi o măsură foarte grea”, dar legea este una necesară pentru a preveni lockdown-ul.

 

Noi, ca politicieni, avem responsabilitatea de a ne asigura că sistemul de sănătate încă funcţionează, că societatea, în ansamblu, poate trăi normal. Dar în acest caz, această interferenţă poate fi justificată. Avem nevoie să ieşim din pandemie şi ştim că vaccinarea este singura modalitate de a reveni la o viaţă normală”, a spus Edtstadler, potrivit Digi24.  

 

 Autorităţile vor începe verificarea stării de vaccinare a oamenilor abia la jumătatea lunii martie. Cei care refuză vaccinul riscă amenzi de la 600 de euro până la 3.600 de euro. Se fac excepţii pentru cei care nu se pot vaccina din motive medicale şi pentru femeile însărcinate. Aproximativ 72% dintre austrieci sunt complet vaccinaţi.

Sursa:adevarul.ro