În județul Arad gradul de ocupare al paturilor COVID este de 28,23%. Săptămâna viitoare toate școlile din județul Cluj ar putea trece în sistem online, susține ministrul Sănătății

Data publicare: Joi, 27 Ianuarie, 2022 Total: 889 accesari

În județul Arad gradul de ocupare al paturilor COVID este de 28,23%. Săptămâna viitoare toate școlile din județul Cluj ar putea trece în sistem online, susține ministrul Sănătății

În prezent, județul Cluj are o rată de ocupare a paturilor cu bolnavi Covid-19 de 67,5% – județ cu cea mai mare rată, (n.red. criteriu pentru intrarea școlilor online este depășirea a 75% din capacitate), iar pentru săptămâna viitoare ne așteptăm la o nouă creștere spectaculoasă, a declarant ministrul sănătății, Alexandru Rafila.

 

Ministrul Sănătății a mai spus că, în anumite județe, sistemul de sănătate “dă semne de blocare”. Județul cu cea mai mare rată de ocupare a paturilor de spital pentru pacienții COVID-19, respectiv 67,5%, este Cluj, iar dacă săptămâna viitoare se va ajunge la capacitatea de 75%, atunci va fi luată prima decizie de trecere în sistem online a școlilor, a precizat Alexandru Rafila.


El a mai spus că trendul ascendent al pandemiei continuă și a anunțat că e posibil ca săptămâna viitoare să existe ”o nouă creștere spectaculoasă”, cu o depășire de 40.000 de cazuri zilnic.

 

Până acum, 7 județe au trecut de 50% grad de ocupare: Maramureș, Bacău, Bistrița-Năsăud, Cluj, Suceava, Brașov și Tulcea.

 

Județul Arad stă deocamdată bine la acest indicator, cu un grad de ocupare a paturilor al paturilor COVID de 28,23%, sub media națională de 34%.

 

Reamintim, noile criterii pentru trecerea școlilor online este legat de rata de ocupare a paturilor cu bolnavi Covid-19 în județ: dacă se depășește 75%, școlile se închid și trec online, și se redeschid la un prag de 70%.

 

Sursa:edupedu.ro