Arădenii de la P.A.B. au câştigat un contract de 33,5 milioane de euro cu Primăria Arad pentru amenajarea unui traseu de transport public pentru călători

Data publicare: Marti, 25 Ianuarie, 2022 Total: 3120 accesari

Arădenii de la P.A.B. au câştigat un contract de 33,5 milioane de euro cu Primăria Arad pentru amenajarea unui traseu de transport public pentru călători

Compania de construcţii P.A.B. România, controlată de antreprenorul Ion Sandu din Arad, a câştigat un contract de 165,7 milioane lei (33,5 milioane euro), TVA inclus, pentru amenajarea unui traseu de transport public de călători care să asigure legătura pe arterele urbane între zona UTA şi strada Ştefan cel Mare.

 

Contractul prevede realizarea următoarelor lucrări: construirea şi mo­der­nizarea infrastructurii ru­tiere pe trei tronsoane cu o lungime totală de 7,7 km, con­struirea unui pod peste râul Mureş în lungime de 295 metri şi o lăţime de 23,5 metri, amenajarea a două staţii de reîncărcare pentru autobuzele alimentate electric, modernizarea a 17 staţii de transport public şi construirea a altor 6 staţii noi, crearea, modernizarea sau după caz extinderea a 20 de intersecţii semaforizate, plantarea a 300 de arbori şi arbuşti de-a lungul aliniamentelor stradale.

 

Lucrările vor începe în vara acestui an(2022), cu un termen de execuţie de 28 de luni. Proiectul se realizează în cadrul POR 2014-2020, Axa 4, Obiectivului Specific 4.1 – Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reşedinţă de judeţ prin investiţii bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă.

 

Pe piaţa locală, P.A.B. România a finalizat construcţia centrului comercial Shopping City Râmnicu Vâlcea, un proiect de 40 mil. euro al investitorului sud-african NEPI Rockcastle. Arădenii au construit şi structura primei clădiri din proiectul The Office, dezvoltat la Cluj-Napoca.

 

Administratorul unic al companiei este omul de afaceri Ion Sandu, fostul finanţator al clubului de fotbal UTA Arad.

 

Sursa:produsinardeal