Școală cu prezență fizică și săptămâna viitoare în Arad. Gradul de ocupare a paturilor din spitalele COVID în județul Arad este de 19,49%

Data publicare: Vineri, 21 Ianuarie, 2022 Total: 993 accesari

Școală cu prezență fizică și săptămâna viitoare în Arad. Gradul de ocupare a paturilor din spitalele COVID în județul Arad este de 19,49%

Media națională pentru gradul de ocupare a paturilor destinate afecțiunilor COVID este de 21,6%, potrivit datelor publicate joi, 20 ianuarie 2022, de către direcțiile de sănătate publică. Cel mai mare nivel este în Cluj, 43%, iar cel mai scăzut e în județul Mehedinți, doar 4,8%.

 

În județul Arad gradul de ocupare a paturilor destinate afecțiunilor COVID este de 19,49%, puțin sub media națională, astfel că și în săptămâna 24-28 ianuarie cursurile se vor desfășura cu prezență fizică.

 

Reamintim că de luni, 17 ianuarie 2022, noul criteriu privind desfășurarea cursurilor cu prezență fizică în unitățile de învățământ preuniversitar/conexe este gradul de ocupare al paturilor COVID. 

 

Dacă rata de ocupare la nivel județean a paturilor de spital destinate îngrijirii pacienților infectați cu virusul SARS-CoV-2 este cel mult 75%, cursurile școlare se organizează cu prezență fizică în acel județ, dacă rata este peste 75%, cursurile trec online. 

 

Ziua de referință pentru acest indicator nou în funcționarea școlilor este ziua de joi potrivit noului ordin comun cu regulile în unitățile de învățământ.

 

Sursa:edupedu.ro

Foto:Dreamstime.com