Doza booster a vaccinului crește cu 60% protecția contra Omicron

Data publicare: Joi, 20 Ianuarie, 2022 Total: 754 accesari

Doza booster a vaccinului crește cu 60% protecția contra Omicron

Coordonatorul campaniei de vaccinare din România, Valeriu Gheorghiță, a vorbit despre eficacitatea vaccinurilor, vizând în special procentul de protecție al dozelor booster. 

 

Președintele campaniei de vaccinare a explicat că protecţia faţă de infecţia cu varianta Omicron a coronavirusului creşte la 60%, iar faţă de formele severe care necesită spitalizare şi de decese creşte la 90%, după vaccinarea cu doza booster. 

 

Valeriu Gheorghiță a explicat că după o primă schemă de vaccinare, protecția față de varianta Omicron este limitată, însă se evită spitalizarea sau riscul de deces prin administrarea serului, în special după doza de tip booster, care crește protecția.

 

După o primă schemă de vaccinare, protecţia faţă de infecţie (cu tulpina Omicron - n.r.) este considerabil scăzută, însă se menţine o protecţie faţă de spitalizări şi faţă de riscul de deces. Această protecţie este în momentul de faţă considerată ridicată, cu atât mai mult după administrarea dozei de booster, a spus Valeriu Gheorghiță în cadrul unei conferințe de presă.

 

De asemenea, medicul Valeriu Gheorhiță a oferit și mai multe procente, obținute în baza unor studii. Astfel, protecția după doza booster crește cu 60% în ceea ce privește infecția cu Omicron și cu 90% în privința cazurilor severe de boală.

 

Sursa:click.ro