600 de kilometri de autostrăzi în următorii 4 ani. Termene de finalizare ale autostrăzilor în lucru din România

Data publicare: Joi, 20 Ianuarie, 2022 Total: 834 accesari

600 de kilometri de autostrăzi în următorii 4 ani. Termene de finalizare ale autostrăzilor în lucru din România

În prezent, peste zece secțiuni de autostrăzi sunt în lucru în România. Atunci când vor fi gata, acestea vor mări numărul de kilometri de autostrăzi cu încă 600. Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, speră ca în 2022 să se circule pe încă 80 de kilometri de autostradă.

 

Majoritatea tronsoanelor în lucru au termen de finalizare 2022-2023, însă sunt și câteva secțiuni care vor fi gata în 2025. Iată lista autostrăzilor din România care sunt în lucru și cine sunt constructorii.

 

Din Autostrada A7 (Ploiești-Buzău-Focșani-Bacău-Pașcani-Suceava-Siret), care străbate Moldova de la nord la sud fiind unul dintre cele mai importante proiecte rutiere din România, tronsonul Pașcani-Suceava-Siret are termen de finalizare în 2022.

 

Autostrada Pașcani-Suceava-Siret:

 

 

Autostrada București-Brașov

 

 

Autostrada Brașov – Sibiu

 

 

Autostrada Sibiu - Pitești (secțiunea 1)

 

 

Autostrada Sibiu - Pitești (secțiunea 2)

 

 

Autostrada Sibiu - Pitești (secțiunea 3)

 

 

Autostrada Sibiu - Pitești (secțiunea 4)

 

Autostrada Sibiu - Pitești (secțiunea 5)

Autostrada Brașov - Târgu Mureș - Cluj – Oradea

 

 

Autostrada Brașov – Bacău

 

 

Autostrada Lugoj-Deva

 

 

Anul 2021 a adus în jur de 30 de kilometri reţelei de autostrăzi din România, dar şi câteva inaugurări de centuri ocolitoare care au fost începute cu ceva timp în urmă. 2021 este un an în care s-au inaugurat printre cei mai puţini kilometri de autostradă, la ora actuală, în România, autostrăzile însumând 947,6 kilometri.

 

La 30 noiembrie 2021, ultimul lot al Autostrăzii Sebeş-Turda, lotul 2, în lungime de 24,25 kilometri, între Alba Iulia şi Aiud, a fost deschis circulaţiei rutiere, cu restricţii, după şapte ani de la începerea lucrărilor şi cu cinci ani întârziere faţă de termenul avansat iniţial. De asemenea, inaugurarea lotului 2 a venit după trei ani de la deschiderea loturilor 3 şi 4 şi după un an faţă de lotul 1.

 

Sursa:wall-street.ro