Anglia renunță la majoritatea restricțiilor anti-COVID începând din 27 ianuarie

Data publicare: Miercuri, 19 Ianuarie, 2022 Total: 1234 accesari

Anglia renunță la majoritatea restricțiilor anti-COVID începând din 27 ianuarie

Cele mai multe dintre restricțiile anti-COVID impuse în Anglia pe fondul aparției tulpinii Omicron vor fi ridicate începând din 27 ianuarie, a anunțat miercuri premierul britanic Boris Johnson, potrivit AFP, relatează Agerpres.

 

De joi, 27 ianuarie, purtarea măștii de protecție nu va mai fi obligatorie, iar autoritățile nu vor mai recomanda telemunca. De asemenea, accesul în cluburi sau la întrunirile cu un număr mare de participanți nu se va mai face pe baza certificatului sanitar.

 

În condiţiile în care COVID devine endemic, trebuie să înlocuim obligaţiile legale prin sfaturi şi recomandări”, a spus Boris Johnson, precizând că este timpul să ne „încredem în judecata” publicului cu privire la utilizarea măștilor în locuri închise și aglomerate, relatează Sky News.

 

De asemenea, premierul britanic a anunțat că din luna martie se va renunța la izolarea persoanelor testate pozitiv cu COVID-19. Regula este în vigoare până la 24 martie, iar Johnson a precizat că nu va fi prelungită.

 

„Nu obligăm legal oamenii să se izoleze dacă au gripă”, a argumentat șeful Guvernului de la Londra.

 

Nivelurile de infectare cu coronavirus în trei dintre cele patru țări din Marea Britanie – Anglia, Scoția și Țara Galilor – înregistrează o scădere pentru prima dată de dinainte de Crăciun. Cele mai recente date indică o scădere cu aproximativ 40% a numărului cazurilor săptămânale din Marea Britanie, precum și o stabilizare a numărului de spitalizări.

 

În același timp, se constată o scădere a numărului de pacienți internați la terapie intensivă, care nu a cunoscut o creștere masivă în contextul răspândirii tulpinii Omicron. Fiecare națiune a Regatului Unit își decide propria politică în ceea ce privește sănătatea.

 

În Scoția, guvernul a anunțat renunțarea la majoritatea restricțiilor începând de luni, 24 ianuarie. Va fi anulată limita privind numărul maxim de persoane care se pot întâlni în spații închise. De asemenea, cluburile se vor redeschide și va fi crescută capacitateade primire a sălilor de spectacole. Pe de altă parte, autoritățile scoțiene recomandă în continuare munca de la distanță. Și în Țara Galilor, guvernul a anunțat o ridicare treptată a restricțiilor

 

Sursa:libertatea.ro