Aradul va avea din acest an un brad artificial înalt de 20 de metri în fața Primăriei

Data publicare: Miercuri, 19 Ianuarie, 2022 Total: 1100 accesari

Aradul va avea din acest an un brad artificial înalt de 20 de metri în fața Primăriei

După ce anul trecut, proiectul care a fost pus pe masa consilierilor locali municipali de a se achiziționa un brad artificial a fost respinsă de consilierii locali, în ședința din 27 septembrie 2021, edilul aradului, Călin Bibarț, a reluat această inițiativă la începutul acestui an, și a venit cu proiectul din nou în atenția consilierilor locali în ședința din 18 ianuarie.


Argumentele au fost aceleași pentru susținerea acestui proiect, cele de mediu, de rentabilitate și de aspect.


Mărul discordiei a fost același, suma care se alocă pentru un asemenea brad, 100.000 euro, sumă care la o primă privire pare mare, însă dacă se ține cont de perioada de garanție a bradului și de costul anual al unui brad natural, cel artificial se amortizează înainte de ieșirea din garanție a acestuia. Dacă costurile anuale cu un brad natural ajung la 12.000 euro, iar garanția celui artificial este de 10 ani, la un calcul simplu reiese o economie de aproape  costul a doi ani, adică undeva la 20.000 euro.

 

Dacă în ședința din septembrie 2021, consilierii USR, PMP și PSD au votat atunci împotrivă respingând propunerea, în ședința din 18 ianuarie a.c. majoritatea PNL, PSD, UDMR a votat pentru, iar proiectul a întrunit de această data voturile necesare pentru a trece.

 

Așadar, din acest an, în fața Palatului Administrativ, vom avea un brad artificial cu o înălțime de 19,8 metri, echipat cu elememte de iluminat și decorațiuni, de care arădenii se vor bucura în următorii 10 ani cel puțin.