Mai bine sufocați, decât înghețați. S-au înfășurat în stofe pentru a trece ilegal granița

Data publicare: Marti, 18 Ianuarie, 2022 Total: 254 accesari

Mai bine sufocați, decât înghețați. S-au înfășurat în stofe pentru a trece ilegal granița

În ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră arădeni au depistat douăzeci și șapte de cetăţeni străini care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în două mijloace de transport.

 

Duminică, 17 ianuarie, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară un cetăţean turc, aflat la volanul unui ansamblu rutier înmatriculat în Turcia. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, materiale textile pe ruta Turcia-Austria.

 

În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul pentru marfă, nouăsprezece cetăţeni străini.

 

În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că sunt cetățeni din Afghanistan, Siria, Turcia și Pakistan, solicitanţi de azil în România.

 

Tot duminică poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Vărșand, în timpul executării misiunilor specifice, pe comunicația Chișineu Criș-Oradea, au descoperit ascunşi în compartimentul pentru marfă al unei autoutilitare înmatriculată în România și condusă de un cetățean român, opt cetățeni străini.

 

Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Siria.