Final de telenovelă în cazul Novak Djokovic. Sârbul va fi deportat din Australia

Data publicare: Duminica, 16 Ianuarie, 2022 Total: 1058 accesari

Final de telenovelă în cazul Novak Djokovic. Sârbul va fi deportat din Australia

Judecătorii au respins ultimul apel al tenismenului sârb Novak Djokovic pentru anularea deciziei de a i se suspenda viza de intrare în Australia, potrivit BBC.

 

Decizia instanței înseamnă că viza lui Novak Djokovic a fost anulată și că va fi deportat din Australia.

 

Astfel el nu va avea voie timp de trei ani să intre în Australia, decât în anumite circumstanțe.

 

Duminică, 16 ianuarie, instanța a menținut decizia ministrului imigrației din Australia, Alex Hawke, de a i se anula viza pe motiv că prezența lui Djokovic în Australia ar putea reprezenta un risc de „neliniște publică”, având în vedere că este „un talisman al mișcării anti-vaccin”, scrie The Guardian.

 

Judecătorul James Allsop a anunțat că instanța compusă din trei judecători ai Curții Federale a respins cu unanimitate contestația lui Djokovic, sportivul trebuind să plătească costurile, însă a explicat că decizia nu a judecat „meritul sau înțelepciunea deciziei” ministrului, ci dacă era atât de irațională încât să fie ilegală.

 

Despre cazul Djokovic - liderul mondial nevaccinat - a discutat toată lumea în ultimele zece zile. Cu viza anulată de două ori într-o săptămână, reținut, eliberat și pus din nou sub pază, numărul 1 ATP a stârnit controverse enorme. Spiritele s-au încins atât în Australia, cât și în Serbia natală și au trecut dincolo de sfera sportului.

 

Sursa:digi24.ro

Foto:Profimedia Images