Gheorghe FALCĂ: Piața energiei, transportul pe căile ferate și redresarea de pe piața muncii, prioritățile de la început de an

Data publicare: Joi, 13 Ianuarie, 2022 Total: 922 accesari

Gheorghe FALCĂ: Piața energiei, transportul pe căile ferate și redresarea de pe piața muncii, prioritățile de la început de an

Europarlamentarul Gheorghe FALCĂ (PNL/PPE) și-a început activitatea din acest an în Parlamentul European fiind activ în mai multe grupuri de lucru extrem de importante, dar și fiind numit raportor din partea Grupului PPE pentru Mecanismul de redresare și reziliență în comisia pentru muncă.

„În primul rând am avut două grupuri de lucru pe programul FIT FOR 55 – Clusterul pe energie, fiind raportor din partea Grupului PPE pentru revizuirea Directivei privind taxarea energiei în cadrul comisiei pentru industrie, cercetare și energie. Această directivă are potențialul să motiveze industriile mari consumatoare de energie să-și transfere achizițiile de energie către producătorii verzi, determinând să fie dezvoltate noi centrale eoliene și solare, inclusiv în noi teritorii geografice. Aș sublinia că cel mai mare impact ar putea fi în domeniul offshore, un sector încă de exploatat la nivel național.

De asemenea, vor fi stimulate investițiile în eficiența energetică, precum și finanțarea producției descentralizate de energie electrică. Aș mai aminti că de încurajează desfășurarea hidrogenului din surse regenerabile, care are un potențial semnificativ în România, având în vedere potențialul ridicat de energie regenerabilă, precum și cererea industrială de hidrogen”, a punctat Gheorghe FALCĂ.

În ceea ce privește domeniul transporturilor am avut o întâlnire cu reprezentanții Comunității Companiilor Europene de Căi Ferate și de Infrastructură (CER), europarlamentarul FALCĂ a transmis: „Am discutat despre contribuția sectorului feroviar european ambițiile Uniunii privind pachetul FIT FOR 55. Am discutat despre sugestii concrete de politică care recunosc rolul feroviar ca mod de transport cel mai eficient din punct de vedere energetic și soluția existentă care reconciliază creșterea economică și crearea de locuri de muncă cu necesitatea decarbonizării efective a transportului prin transferul modal in Europa”.

Nu în cele din urmă, Gheorghe FALCĂ a fost desemnat raportor din partea Grupului PPE pentru întocmirea Raportului de implementare a Mecanismului de redresare și reziliență la nivel european în cadrul comisiei pentru muncă, în care mă voi axa pe politicile sociale.