Primăria a dus peste 122 de milioane de lei în investiții în anul 2021

Data publicare: Luni, 10 Ianuarie, 2022 Total: 1018 accesari

Primăria a dus peste 122 de milioane de lei în investiții în anul 2021

Viceprimarul Lazăr Faur, prim-vicepreședintele PNL Municipiul Arad a prezentat investițiile realizate de Primăria Arad în anul trecut.

„Totalul investițiilor se ridică la 122,6 milioane lei, dintre care cea mai mare parte au reprezentat-o fondurile proprii, în valoare de 47,9 milioane de lei. Pentru proiectele realizate din fonduri europene (POR) s-au plătit 42,6 milioane lei, din credite folosite pentru proiectul de regenerare urbană 27,8 milioane de lei, 2,8 milioane lei pentru termoficare și 1,5 milioane lei pentru proiecte realizate prin PNDL.


În același timp, 19,5 milioane lei au fost folosiți în anul 2021 pentru lucrări de reparații la 28 de străzi, la trotuare, accese publice și parcări. Alte 2,5 milioane lei s-au alocat pentru reparații la clădiri publice, cea mai mare parte, 1,5 milioane de lei pentru unități de învățământ”,
a spus Lazăr Faur.

Dintre cele mai importante obiective, acesta a amintit investițiile în școli, secții ale fostului spital municipal, locuri de joacă și terenuri de sport, regenerare urbană în zona Pieței Catedralei, modernizarea sistemului de iluminat.

„Sunt multe obiective realizate, altele sunt în lucru, vor continua anul acesta și anul viitor”, a precizat viceprimarul.

Din fonduri europene, banii au fost utilizați mai ales pentru reabilitarea termică a unor grădinițe, reabilitarea Teatrului și reabilitarea termică a unor imobile, modernizarea sistemului de transport, achiziția de tramvaie, reabilitarea Zonei Mărului, investiție care se va finaliza în 2023. Din PNDL au fost continuate, cu dificultate, lucrările la Colegiul Elena Ghiba Birta. Lazăr Faur și-a exprimat intenția de a construi pentru 2022 un buget axat pe investiții, care să permită continuarea dezvoltării.