Dosarul “mită la PSD Arad” în care sunt implicați Căprar și Tripa întors la DNA

Data publicare: Sambata, 08 Ianuarie, 2022 Total: 1242 accesari

Dosarul “mită la PSD Arad” în care sunt implicați Căprar și Tripa întors la DNA

Judecătorul de cameră preliminară din cadrul Tribunalului Arad a pronunțat, vineri, soluția în fond în dosarul penal al presupuselor șpăgi luate pentru PSD Arad, în care sunt inculpați foștii deputați PSD Dorel Căprar și Florin Tripa, precum și mai mulți membri ai PSD Arad.

 

Citește și: PSD Arad în colaps! Dorel Căprar inculpat în dosarul şpăgilor „Mită la PSD Arad”

 

Aceștia sunt acuzați de către DNA, printer altele, de fapte de corupție și de serviciu și de infracțiuni de folosire a influenței sau autorității de către persoana care ocupă o funcție de conducere în cadrul unui partid politic în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, în formă continuată.

 

Magistrații Tribunalului Arad au constatat la termenul de vineri, neregularități privind rechizitoriul în cazul dosarului „Mită la PSD Arad”, astfel că speța se întoarce pe masa procurorilor. 

 

Constată neregularitatea rechizitoriului nr. 35/P/2019 emis la data de 06.04.2020 de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie-Direcţia Naţională Anticorupţie-Serviciul Teritorial Timişoara privind descrierea faptelor pentru care inculpaţii au fost trimişi în judecată şi, din oficiu faţă de inculpaţii Horgea Cristian, Munteanu Bogdan Andrei şi Dima Cristian. În baza art. 346 alin. 3 Cod procedură penală respinge cererile referitoare la nelegalitatea administrării probelor, excluderea probelor şi cele privind restituirea cauzei la parchet în vederea refacerii şi completării urmăririi penale, se arată în soluția pe scurt a Tribunalului Arad. 

 

În termen de 5 zile, procurorul va trebui să remedieze neregularităţile actului de sesizare şi să comunice judecătorului de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată, ori solicită restituirea cauzei.