Cionca: ,,Poate niciodată nu s-a lucrat atât de mult în județul Arad ca în anul 2021”

Data publicare: Miercuri, 05 Ianuarie, 2022 Total: 410 accesari

Cionca: ,,Poate niciodată nu s-a lucrat atât de mult în județul Arad ca în anul 2021”

Numărul mare de proiecte și valoarea investițiilor realizate de Consiliul Județean anul trecut în județul Arad au determinat astăzi acoperirea sumei de 23,5 milioane lei din excedentul bugetar al anilor precedenți. Banii acoperă plăți efectuate pentru marile șantiere din județ, respectiv realizarea obiectivelor de investiții finanțate din excedentul anilor precedenți.

,,S-a lucrat foarte mult în județ anul trecut și pentru plata facturilor am folosit bani din excedent. Aici am două observații de făcut. Prima este că poate niciodată nu s-a lucrat atât de mult în județ ca în anul 2021 la drumuri, spitale, proiecte de asistență socială, investiții în infrastructura de turism. A doua precizare este că se demonstrează acum încă o dată că am procedat corect atunci când ne-am păstrat bani în excedent pentru că putem plăti din aceste sume facturile de acum.


Chiar dacă am fost foarte criticați și de adversarii noștri politici și de o parte a opiniei publice iată că timpul a demonstrat că am avut dreptate. Le mulțumesc tuturor celor care cred în noi, care au răbdare să ne ducem proiectele la bun sfârșit și ascultă explicațiile pe care le dăm ori de câte ori e nevoie de clarificări în legătură cu activitatea noastră”
, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Tot astăzi, Consiliul Județean Arad a alocat suma de 7 milioane de lei pentru a-și crea o rezervă bugetară pentru situația în care până la votarea bugetului pe anul 2022 va avea de plătit facturi mai mari decât veniturile pe care le va încasa.