Guvernul se pregătește pentru valul V. Printre măsurile discutate: șomaj tehnic, obligativitatea măștilor FFP2 în toată țara, testarea copiilor în școli

Data publicare: Marti, 04 Ianuarie, 2022 Total: 990 accesari

Guvernul se pregătește pentru valul V. Printre măsurile discutate: șomaj tehnic, obligativitatea măștilor FFP2 în toată țara, testarea copiilor în școli

Premierul Nicolae Ciucă s-a întâlnit luni cu miniștrii și șeful DSU pentru a discuta variante de luat în calcul în contextul unui nou val al pandemiei în țară. Printre acestea, portul de măști care să respecte standardele FFP2, generalizat în toată țara, șomaj tehnic și testarea elevilor.

”Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a convocat, luni, o ședință, la sediul Guvernului, pentru a analiza măsurile de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de COVID-19.

La întâlnire au fost invitați să participe miniștri și reprezentanți ai ministerelor Sănătății, Finanțelor, Justiției, Educației, Muncii și Solidarității Sociale, precum și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

În cadrul întâlnirii a fost prezentată evoluția pandemiei în țară și la nivelul Uniunii Europene, fiind evidențiate o serie de măsuri avute în vedere în funcție de această situație, care să protejeze sănătatea românilor și să permită continuarea funcționării școlilor, precum și a sectoarelor economice.



Pentru continuarea în bune condiții atât a funcționării serviciilor publice, cât și a activităților economice care să mențină locurile de muncă, au fost prezentate ca soluții alternanța program de lucru, respectiv șomaj tehnic. În acest sens, Ministerul Muncii și Ministerul Finanțelor se vor asigura că sunt pregătite resursele financiare necesare” – se arată într-un comunicat de la Guvern.

 

Sursă foto: stirileprotv.ro