Spitalul Județean la momentul bilanțului

Data publicare: Miercuri, 29 Decembrie, 2021 Total: 945 accesari

Spitalul Județean la momentul bilanțului

În cadrul unei conferințe de presă, organizată astăzi la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad, managerul instituției, ec. Florina Ionescu a prezentat o parte dintre lucrările de infrastructură, finalizate recent sau în curs de finalizare.

”Deși a fost un an greu, marcat de pandemia COVID-19, un an mult mai greu decât 2020 în ceea ce privește gravitatea cazurilor, cu un număr mare de pacienți pozitivi internați în terapie intensivă, am reușit să efectuăm și lucrări de reabilitare și modernizare pe partea de infrastructură - atât de necesare pentru sporirea siguranței pacienților și a personalului medical.  După cum bine știți anul acesta am refăcut majoritatea circuitelor de gaze medicale cu prioritate în secțiile care tratează pacienți COVID-19 – unde s-au înregistrat în această toamnă, consumuri record de oxigen.


Am reușit să montăm un stocator la spitalul din strada Stephan Ludwig Roth având la ora actuală trei stocatoare de oxigen.
Numărul redus de pacienți pozitivi ne-a permis, luna aceasta, să închidem o parte din secțiile roșii aflate în incinta fostului Spital Municipal  - Chirurgia Generală II respectiv Urologia, iar acum se lucrează la reabilitarea instalației de oxigen respectiv la igienizarea saloanelor. Lucrările sunt efectuate din fonduri de la bugetul Primăriei Municipiului Arad și din fonduri proprii ale spitalului.


De asemenea, în paralel cu pandemia și cu numeroasele modificări de structură am reușit să schimbăm si linoleumul medical antibacterian de pe fiecare etaj al clădirii principale – cu excepția parterului unde încă se lucrează. Valoarea acestor lucrări se ridică la 372.000 de lei, iar banii au fost alocați de către Consiliul Județean Arad”,
a mai precizat managerul SCJU Arad.